Toprak: Rize Artvin Havalimanında Apron Sorunu Endişe Veriyor

Toprak: Rize Artvin Havalimanında Apron Sorunu Endişe Veriyor
Eğitimci yazar Mehmet Emin Toprak, Rize Artvin Havalimanı'nda baş gösteren apron sorununun havalimanının geleceği ve bölgenin turizm potansiyeli açısından endişe verici bir durum olduğunu kaydetti.

Rize Artvin Havalimanı, açıldığı günden beri birçok tartışmaya konu oldu. Uçak sefer sayılarının yetersizliği, sefer düzenlenen il sayısının sınırlılığı ve olumsuz hava şartlarında uçuşların iptal edilmesi gibi sorunlar halen çözüme kavuşturulabilmiş değil. Bu sorunlara ek olarak, son zamanlarda havalimanında apron sorununun da baş gösterdiği ortaya çıktı.

Eğitimci yazar Mehmet Emin Toprak, yetkilileri apron sorununu bir an önce çözmeye çağırdı. Sorunun çözümü için büyük bir yatırım maliyetine ihtiyaç olmadığını kaydeden Toprak, Rize Artvin Havalimanı apron sorununun bir an önce çözülmesinin havalimanının geleceği ve bölgenin turizm potansiyeli için büyük önem taşıdığını kaydetti. Yetkililerin bu konuya acil olarak çözüm üretmesi gerektiğini belirten Toprak, Rize Artvin Havalimanı'ndaki apronun mevcut kapasitesinin havalimanına inen uçakların park etmesi için yeterli olmadığından bu durumun uçak park sorunu, sefer iptalleri ve gecikmeler gibi birçok soruna yol açabileceğine dikkat çekti.

Toprak, ileride can sıkıcı sorunlarla karşılaşmamak için bu sorunun ivedilikle çözüme kavuşturulması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: “Geçen gün bir yolculuk vesîlesiyle havalimanımızdaydım. Proje aşamasında, apronun daha geniş tutulması gerektiğini söylemiştik. Maalesef bu olumsuz durumu bizzat yaşamanın üzüntüsü içindeyim. Biz uçağa binerken, apronda 6 tane yolcu uçağı, bir tane de özel uçak vardı. Ayrıca bir yolcu uçağı da pistteydi. Yani bunun izahı şudur; şayet bir uçak daha havalimanına inseydi, park edecek yeri yoktu! Bu bilgileri yetkili kişilerden aldım. Dün bir, bugün iki, bu durumlar yaşanmaya başlamışsa, geleceği düşünemiyorum!!! Yetkili kişilere önerim şudur; şimdiden bu işi halletmezseniz, ileriki zamanlarda düzeltmek zorlaşabilir. Hazır mevcut apronun Rize tarafında boş yerde var, o yer aprona kolaylıkla katılabilir. Konuştuğum yetkililer, şimdi yapılması durumunda, işin kolay olacağını söylediler. Büyük bir yatırım maliyeti de yoktur. Fakat havalimanımız için çok çok önemli bir konudur. Düşünelim ki, ilerde diğer illere seferler konacak, yurtdışı seferleri artırılacak, festivaller, konserler düzenlenecek; gelen misafirlerin birçoğu havayolu ile gelecek! Ayrıca, geleceği turizme bağlı bir şehir burası! Eğri oturup doğru konuşalım, bu gelen uçaklar nereye park edecek? Daha şimdiden bu sıkıntı yaşanmaya başlamışsa, ileride çok can sıkıcı durumlar yaşanması kaçınılmaz olacaktır.

Yetkililerden aldığım bilgi de bu yöndedir. Yatırım maliyeti de hiç fazla değildir. Sadece mevcut apronun genişletilmesi meselesidir. Havalimanımıza katkısı ise, çok fazla olacaktır. Artık bundan sonrası yetkili kişilere düşmektedir.”

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
24 Yorum