TÜMSİAD Rize'den Bilim Merkezine Tam Destek

TÜMSİAD Rize'den Bilim Merkezine Tam Destek
TÜMSİAD RİZE Şube Başkanı Abdulbaki Fil, Bilim ve Teknoloji Merkezine tam destek vereceklerini kaydetti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erhan Kavaz’dan Tümsiad Rize Şubesine ziyaret gerçekleştirildi.

TÜMSİAD Rize Şubesinde gerçekleştirilen ziyarette TÜMSİAD RİZE Şube Başkanı Abdulbaki Fil, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erhan Kavaz’a, TÜMSİAD’ın genel vizyonu ile Rize Şubesinin teşkilat yapısı, yürütülen çalışmalar ve hedefler konusunda bilgi verdi. Rize’deyürütülebilecek ortak faaliyetler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

TÜMSİAD RİZE Şube Başkanı Abdulbaki Fil, ayrıca, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erhan Kavaz’a ziyaretlerinden duymuş olduğu memnuniyetini dile getirerek, teşekkür etti.

bilim,-sanayii-ve-teknolojii-il-mudurunden-tumsiad-rize-subesine-ziyareti-2.jpg

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erhan Kavaz’da, STK’ların öneminin ve etkinliğinin her geçen gün daha fazla arttığını, pozitif faaliyetlerinin Türkiye’nin ilerlemesinde büyük rol oynadığını, Kamu-STK müşterek çalışmalarının sinerji oluşturarak ülkemize önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.

TÜMSİAD RİZE Şube Başkanı Abdulbaki Fil, geçen ay 16 Temmuz tarihinde Rize Belediyesi makamında Bilim ve Teknoloji Merkezi Protokolünde paydaş katılımcı olarak bulunup, bundan sonraki süreçte Bilim merkezi konusunda tam destek vereceklerini bildirdi.

bilim,-sanayii-ve-teknolojii-il-mudurunden-tumsiad-rize-subesine-ziyareti-1.jpg

İl Müdürü Erhan Kavaz, 2013 yılı içerisinde ülkemizin tamamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Sanayi Envanteri Çalışması” yapılarak sanayi envanterin tespit edildiğini, bu çalışma kapsamında bir kısım sanayi işletmesinin sanayici olduğunu gösteren “Sanayi Sicil Belgesi”nin olmadığını, devletimizin sanayici olarak kabul ettiği işletmelerin “Sanayi Sicil Belgesi” alarak bu kazanımını tescil ettirmesi gerektiğini belirterek ve TÜMSİAD’ın önemine binaen konuyu üyelerine duyurmasını istedi.

Ayrıca; İlimiz sanayi durumunun ortaya konulması noktasında İl Müdürlüğü tarafından hazırlanacak “İl Sanayi Durum Raporu”na TÜMSİAD Rize Şubesinin değerli katkılarını beklediğini ifade ederek, sıcak karşılamalarından ötürü TÜMSİAD RİZE Şube Başkanı Abdulbaki Fil’e teşekkürlerini bildirdi.