Üniversitelilerden Bekaroğlu'na: Rize Yaşanılabilecek Bir Kent Değil

Üniversitelilerden Bekaroğlu'na: Rize Yaşanılabilecek Bir Kent Değil
Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu,RTEÜ'nün öğretim üyeleri ile öğrencileriyle bir araya geldi.

Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’nün Fener yerleşkesine giderek, üniversitenin akademik personeli ile öğrencilerini ziyaret etti. Rize'nin yaşanılabilir bir kent olmadığı şikayetinde bulunan üniversite öğrencileri ile biraraya gelen Bekaroğlu, Rize’yi 24 saat canlı bir şehir haline getireceklerini, Rize’yi bir eğitim ve turizm şehri yaparak, öğrencilerin Rize’de mutlu olacaklarını söyledi.

Üniversite kantininde öğrencilerle biraraya gelen Bekaroğlu, projelerini öğrencilerle paylaştı, sıkıntılarını dinledi.

mehmet-bekaroglu-universitelilerle-1.jpg

ÖĞRENCİLER RİZE’DEN ŞİKÂYETÇİ

Öğrencilerin ilgisi ile karşılaşan ve hepsiyle tek tek ilgilenerek sohbet eden Bekaroğlu, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede, öğrencilerin Rize’nin yaşanabilir bir kent olmadığından, akşam saatlerinde Rize’de hayatın durmasından yakındığını belirtti. Bekaroğlu, projelerini hayata geçirerek, Rize’yi yaşanabilir ve 24 saat hayatın devam ettiği bir kent haline getireceklerini, böylelikle öğrencilerin Rize’de yaşamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

mehmet-bekaroglu-universitelilerle-2.jpg

RİZE EĞİTİM VE TURİZM KENTİ OLACAK

Öğrencilerin kentle alakalı şikâyetlerinin olduğunu söyleyen Bekaroğlu, Rize’nin sanayi veya tarım şehri olamayacağını, turizm ve eğitim kenti olması gerektiğini ifade etti. Ne var ki, Rize’nin mevcut haliyle turizm ve eğitim kenti olmasının mümkün olmadığını söyleyen Bekaroğlu, “Turizm ve eğitim kenti olması gereken Rize’nin bu açıdan düşünülerek planlanması gerekiyor” dedi.

Sokakları karanlık, mahalleleri çarpık yapılaşmadan dolayı perişan, denizi olmayan bir Rize’nin turizm ve eğitim şehri olamayacağının altını çizen Bekaroğlu, Rize’yi, gelecek 25 yılını düşünerek planlayacağını kaydetti.

30 Mart Yerel Seçimlerinde halkın kendilerine yetki vermesi halinde yapacakları ilk işin, Rize’nin Stratejik Eylem Planını hazırlamak olacağını söyleyen Bekaroğlu, Rize’nin çarpık yapılaşmasının, trafik sorununun ve diğer sorunlarının sebebinin şehrin planının olmamasından kaynaklandığını belirtti.

mehmet-bekaroglu-universitelilerle-3.jpg

mehmet-bekaroglu-universitelilerle-4.jpg

mehmet-bekaroglu-universitelilerle-5.jpg