Vali Yazıcı: Bilim Adamlarına Göre Çay Ömrünü Tamamladı

Vali Yazıcı: Bilim Adamlarına Göre Çay Ömrünü Tamamladı
Rize Valisi Ersin Yazıcı, bilim adamlarının çay bitkisinin 100 yıllık ömrünün olduğunu ve bu sürecin tamamlandığını ifade ettiklerini söyledi.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize ekonomisinin çay üstüne kurulduğunu ve mevcut işletmelerin %70’inin çayla doğrudan bağlantılı olduğunu ifade ettiği açıklamasında bazı bilim adamlarının çay bitkisinin 100 yıllık ömrünün olduğunu ve bu sürecin tamamlandığını kaydetti. Vali Yazıcı, “Bunları derinlemesine araştıracak, çalışacağız.” dedi.

Vali Yazıcı, Rize’de kent ekonomisini çeşitlendirmek gerektiğini kaydettiği açıklamasında “Çayı, katma değeri yüksek kivi gibi yeni ürünlerle takviye etmeliyiz.” diye konuştu.

ersin-yazici-rize-valisi.20140602220028.jpg

Rize’de bazı çiftçilerin organik tarıma geçtiğini ifade eden Yazıcı, bu süreci hızlandırmak ve teşvik etmek için yeni çalışmalar yapacaklarını kaydederek, “’Organik Tarım Vadisi’ heyecan verici bir proje. Bunun uygulanması için süratle çalışmalara başlayacağız. Fonlar, krediler, teşvikler, yatırımlar gibi ne gerekiyorsa bunları hayata geçirerek girişimcilerin ve milletimizin işini daha da kolaylaştırmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.