Yaş Çay Taban Fiyatına Rize'den Büyük Tepki

Yaş Çay Taban Fiyatına Rize'den Büyük Tepki
Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya hesabından açıklanan 2024 yılı yaş çay taban fiyatına çayın anavatanı ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın babaocağı Rize'den büyük tepki var.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2024 yılı yaş çay taban fiyatını 17 TL olarak belirlemesi ve açıklamayı bakanlığın sosyal medya hesabından paylaşması sonrası yaş çay taban fiyatı; yaş çay üreticileri, yaş çay STK ve dernekleri ile bazı siyasi partiler tarafından tepkiyle karşılandı.

MAVİ: YAŞ ÇAY FİYATI TÜİK'TEN BETER! ENFLASYON ALTINDA TABAN FİYAT KABUL EDİLEMEZ

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, açıklanan fiyatı fiyasko olarak değerlendirdi. Geniş açıklamayı pazar günü yapacağını belirten Mavi, “Madem yaş çay fiyatını özel sektör çay fabrikası sahibi açıklayacak o zaman Tarım ve Orman Bakanlığı ne işe yarıyor? Kesinlikle kabul edilebilir bir fiyat değil bu fiyat. AK Parti çay üreticisini enflasyonun altında ezdirdi. Taban fiyatın 20 TL’nin altında olması kabul edilecek bir fiyat değildir. TÜİK’in yüzde 70’e yakın enflasyon açıklamasına rağmen yaş çay taban fiyatına % 55’in altında fiyat verilmesi çay üreticisini yok etmek demektir. Enflasyonu piyasanın altında açıklayan TÜİK'in enflasyon oranından beter çaya fiyat verildi. u fiyat politikası üreticiyi bölgeden göçe zorlar. Bu fiyatın revize edilmesi ve üreticiyi memnun edecek yeni bir fiyatın verilmesi gerekir” dedi.

BAYRAK: ÇAYA TUZ PARASI VERDİLER

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak ise yaş çaya tuz parası verildiğini kaydetti.

"Önümüzde 4 yıl seçim olmaması çayın tadını iyice kaçırmıştır." İfadesinde bulunan Bayrak, “Rize Ziraat Odası 2024 yaş çay kilogram maliyet bedelinin 16. 99 olarak duyurdu. Açıklamada çapalama, gübre bedeli, budama, temizlik, alet - malzeme gideri, işçi maliyeti, taşıma ve diğer giderler olmak üzere 1 kilo yaş çay maliyeti 16. 99 TL olduğunu kaydetti. Bu maliyetlerin ortada olması nedeniyle yaş çay kilo başı fiyatın 25 TL'den düşük olmaması gerektiğini dile getirmiştik. Çaya verilen bu fiyat kabul edilemez. Çayı tuz parası yaptılar. Bu fiyat üreticiyi her zamanki gibi yarasına tuz basmak zorunda bırakacak. Önümüzde 4 yıl seçim olmaması çayın iyice tadını kaçırmıştır. Günümüz koşullarında bu fiyat üreticimizin beklediği fiyatın çok altında. Tekrar değerlendirilmesi gerekir.” dedi.

zavendikli-mustafa-hocaefendi-kuran-kurslari-001.jpg

zavendikli-mustafa-hocaefendi-kuran-kurslari-hisse-001.jpg

Kaynak:www.2mart.com.tr

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
105 Yorum