Yazıcı'dan Kurumlara Bayramlaşma Ziyareti

Yazıcı'dan Kurumlara Bayramlaşma Ziyareti
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bayramlaşma töreni için geldiği Rize'de çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Bakan Yazıcı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki bayramlaşma programının ardından Cumhuriyet Polis Karakolu'nu ziyaret ederek, polis memurları ile bayramlaştı.

Daha sonra Rize Devlet Hastanesine geçen Yazıcı, burada ortopedi ve çocuk servisinde yatan hastaları ziyaret etti. Çocuklara oyuncak dağıtan Yazıcı, hastalarla sohbet etti.

Buradan İl Garnizon Komutanlığına geçen Yazıcı, askerlerle bayramlaştı, şeref defterini imzaladı.

Daha sonra İtfaiye Müdürlüğünde nöbetçi personeli ziyaret eden Yazıcı, ardından Recep Tayyip Edoğan Üniversitesi Robotik Onkoloji Merkezine geçerek incelemelerde bulundu. Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe, hastane hakkında Bakan Yazıcı'ya bilgi verdi.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklama yapan Yazıcı, çok önemli bir hastanenin Rize'de hizmete kazandırıldığını, hastanenin sadece Rize'ye değil, bölgeye hizmet vereceğini belirtti.

Modern ve ihtiyacı karşılayacak önemli bir hastanenin hayırsever iş adamları tarafından yaptırıldığını ifade eden Yazıcı, "Hayırseverler ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yapılan, çok değerli bir çalışma. 65 yatak kapasiteli, robotik, ilaçların el değmeden hazırlandığı önemli bir merkez. Her hastalık önemli ancak onkoloji bölümü çok daha önemli. İlaçların hazırlanması ve ilaçların kendilerine hijyenik ortamda sunulması tedavi bakımından son derece önemli. Hastanenin bir bölümü hizmet vermeye başladı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın zamanda Rize'yi ziyaret edeceğini kaydeden Yazıcı, "(Bu sürede açılışını yapabilir miyiz) diye incelemelerde bulunduk. Fiziksel mekan olarak tamamlanmış, donanım anlamında eksikler var. Bir ay içerisinde bu eksiklikler giderilecek. Çok önemli bir sağlık ünitesi Türkiye'ye kazandırılmış oldu. Türkiye'de son dönemde en modern araç gereçlerle donatılmış onkoloji hastanesi. Temenni ederiz ki kimse böyle bir hastaneye ihtiyaç duymasın" diye konuştu.