Yeniden Refah Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Cemil Çolak: Rize, Cumhurbaşkanı Faktörünü Değerlendiremedi

Yeniden Refah Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Cemil Çolak: Rize, Cumhurbaşkanı Faktörünü Değerlendiremedi
Yeniden Refah Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Cemil Çolak, Rize’nin Cumhurbaşkanı faktörünü kullanamadığını, kentin gelişemediğinden işsizlik sorununun had safhada olduğundan son yıllarda 5 bin kişinin kentten göç etmek zorunda kaldığını kaydetti.

Yeniden Refah Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Cemil Çolak, projeleri ile sahada ağırlığını hissettirmeye devam ederken beraberindeki heyetle Rize’deki seçmenlerle buluşup projelerini anlatmaya devam ediyor.

Rize’de yaşayan her bir vatandaşa ulaşmak için gece gündüz çalışan Başkan Adayı Cemil Çolak, Rize merkez Tophane ve Çorapçılar mahallelerindeki vatandaşlarla bir araya geldi. Diğer yerlerde olduğu gibi bu mahallelerde de Yeniden Refah Partisi ekibine büyük ilgi ve teveccüh gösterildi.

Çolak, konuşmalarında Merhum Erbakan Hoca'dan bu yana edindiği tüm tecrübeleri, işinde ehli ekibiyle birlikte Rize'ye yansıtacağını ve şehri ilgilendiren birçok projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Narenciye İşleme Tesisi

Narenciye işleme tesisi kuracaklarını kaydeden Belediye Başkan Adayı Çolak, "Rize'de 150 bin ile 200 bin ton arasında önemli bir narenciye potansiyeli var ve bu potansiyelin büyük bir kısmı heba oluyor. Ya dalında bırakılıyor ya da yere düşerek çürümeye terk ediliyor. Rize'deki bu potansiyeli harekete geçirecek projelerimizden biri olan narenciye işleme tesisini kurarak Rize'ye bir katma değer oluşturacağız. Bu yatırımla Rize'deki en önemli sorunlardan biri olan istihdam sorununa çözüm olacak ve Rize ekonomisinin gelişimine katkıda bulunacağız." dedi.

Aş Evi Projesi

Çolak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri için aş evi kuracaklarını kaydederek, "Yine önemli bir eksiklik olan, özellikle 20 bin yakın üniversite öğrencisi potansiyelinin içerisinde maddi olarak zor durumda olan öğrencilerin rahatlıkla yemeklerini yiyebilecekleri bir yer oluşturmak istiyoruz. İnşallah bu proje ile genç kardeşlerimizin de duasını alacağız." Diye konuştu. Çolak, bir vakıf çatısı altında aşevi projesi ile bizzat ilgileneceğini ve gerekli maddi kaynakları sağlayacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı’nın Rizeli Olması Faktörü Kullanılamadı

Rize'de geçmişte yapılan hizmetlere teşekkür ederek, Cumhurbaşkanımızın Rize'de yeterince değerlendirilmediğini savundu. Görselliğe hitap eden bazı çalışmalar olsa da, Rize'nin asıl sorununun ekmek ve istihdam sorunu olduğunu vurguladı. Son yıllarda Rize'den 5 bin kişinin göç etmesi bu durumun açık bir göstergesi olarak değerlendirdi. Göç devam ederse nüfus azalacak ve şehir ekonomisi olumsuz etkilenecektir. Esnaf zor duruma düşecek ve vatandaşlar sıkıntı yaşayacaktır. Rozeti takmadan, partizanlık yapmadan, kibirlenmeden ve halka hizmet anlayışıyla herkese eşit hizmet etmeyi amaçladığını belirten Çolak, şöyle konuştu: “Rize’de geçmişte birçok güzel hizmetler yapılmıştır. Bunlara teşekkür ediyorum kimseye bir sözüm yok ama Cumhurbaşkanımızın Rize’de yeterli derecede değerlendirilmediğini düşünüyorum. Evet Rize’de görsele hitap eden birkaç noktada bir şeyler yapılmıştır ama Rize’nin asıl sorununun ekmek sorunu yani istihdam sorunu olduğunu, bunu da son yıllarda Rize’den 5 bin kişinin göç etmesinde görüyoruz. Bu durum devam ettiği taktirde ilimizde göç sürmeye devam edecek, şehrimizin nüfus sayısında azalma olacak ve akabinde nüfus sayısına orantılı olarak özellikle merkezden gelecek olan gelirlerde de düşme olacaktır. Bunun sonucu ekonomiye yansıyacak esnafımız zor duruma kalacak, vatandaşlarımız sıkıntı yaşayacaktır. Ben içinizden biri olarak rozeti takmadan, partizanlık yapmadan abi kardeş olgusu ile kibirlenmeden Halka hizmet Hakka hizmet anlayışıyla herkesin derdini dinleyerek adamın adamına hizmet ettiği değil eşit olarak herkese hizmet etmek isteyen bir belediye başkan adayıyım. İş başına geldiğimde belediyenin tüm işlerinde şeffaf, halka açık bir şekilde yapacağım. Özellikle belediye çalışanlarının da geç kalmış haklarını biran önce teslim edeceğim.”

Başkan Adayı Cemil Çolak'ın projeleri ve samimi yaklaşımı mahalle sakinleri tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Çolak, Rize'nin her bir mahallesine ulaşarak vatandaşlarla buluşmaya devam edeceğini söyledi.

yeniden-refah-partisi-rize-belediye-baskan-adayi-cemil-colak-rizede-secim-calismalarinda-2.jpg

yeniden-refah-partisi-rize-belediye-baskan-adayi-cemil-colak-rizede-secim-calismalarinda-3.jpg

yeniden-refah-partisi-rize-belediye-baskan-adayi-cemil-colak-rizede-secim-calismalarinda-4.jpg

yeniden-refah-partisi-rize-belediye-baskan-adayi-cemil-colak-rizede-secim-calismalarinda-6.jpg

yeniden-refah-partisi-rize-belediye-baskan-adayi-cemil-colak-rizede-secim-calismalarinda-5.jpg

yeniden-refah-partisi-rize-belediye-baskan-adayi-cemil-colak-rizede-secim-calismalarinda-1.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
21 Yorum