Yıldırım: "Şimdi bizlerin değil birilerinin uykuları kaçsın"

Yıldırım: "Şimdi bizlerin değil birilerinin uykuları kaçsın"
Rize'nin Kalkandere ilçesinde vatandaşlar yeniden aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Kenan Yıldırım için kenetlendi. Başkan Yıldırım ise konuşmasında isim vermeden eleştirilerde ve serzenişte bulundu.

Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, “Şimdi bizlerin değil birilerinin uykuları kaçsın. Biz ve sizler bu galibiyeti şu an için elde etmiş durumdasınız. Bizimle oynayanlar, bizim önümüze takoz koyanlar, yıllardır ayağımıza taş koyanlar şimdi bu manzarayı gördüler, onlar kaybettiler zaten” dedi.

31 Mart tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde AK Parti’den yeniden aday gösterilmeyen Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, için ilçe halkı kenetlendi. Yıldırım’ın yeniden belediye başkan adayı olmasını isteyen Kalkandereliler, Başkan Yıldırım’a destek için belediye binası önünde toplandı. Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım da belediye binası önünde kendisini desteklemeye gelenlere hitap etti. Başkan Yıldırım, Kalkandere’de vatandaşların destek için bir araya gelişinin Kalkandere’de birilerinin istediğinin değil halkın istediğinin işareti olduğunu kaydetti.

Yıldırım, Kalkandere’de güzel işler başarmış olduklarından böylesine bir teveccühle karşılaştıklarına vurgu yaptığı konuşmasında, “Söze nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Şu tabloyu gördükten sonra duygulanmamak elde değil. 10 senedir bilfiil Kalkanderemize hizmet ettik hep birlikte. Belli ki insanlara güzel bir dokunuş yapmışım ki sizlerin bu teveccühü beni yeniden ayağa dikip, orada bir hizmetkar olarak göreve layık gördünüz. Fakat bir siyasi süreçten geçiyoruz. Siyasette her şey var. Çok güzel şeyler yaparsınız, hizmetlerinizle, herşeyinizle takdire şayan olabilirsiniz ama zaman gelir, süreç gelir o süreç içerisinde birileri size dur deyip bir başkasını ön plana çıkarabilir. Bunlar demokrasinin içerisinde vardır, siyasetin içerisinde var olan şeylerdir. Birileri hizmet yarışına girmiştir o hizmeti alabilmek için, yapabilmek için, o yarıştan galip çıkmış olabilir. Biz ona saygı duyarız. Hayırlı olsun dedik. Geldiler, nezaketen ziyaret ettiler. Bize yakışanı oydu, onu yaptık. Ama gelinen noktada burada istenilen tablo belki o değildi sizlerin bakış açısı doğrultusunda bunu söylüyorum ama neticede bir karar verilmiş bundan sonra bu kararı değiştirmek, düzeltmek gibi bir lüksümüz yok ama akabinde siz beni tekrardan görmek isteyebilirsiniz ama bizim de vermiş olduğumuz bir takım kararlar, almış olduğumuz kararlar vardır. Bu karar neticesinde ben gitme tarafındaydım bunu açık açık söylüyorum yine de söylüyorum ama siz farklı düşünüyorsunuz ve onun için buradasınız. Benim burada net bir cevap vermemi belki bekliyorsunuz ama şu aşamada akşam yapılandan sonra, bu kalabalığı gördükten sonra bende bir akıl tutulması oldu sabahlara kadar uyuyamadım. Sizleri kırmak istemiyorum, sizleri reddetmek istemiyorum. Öyle bir lüksüm de yok ama bana ille de burada evet yada hayır diye bir cevap istiyorsanız şu dakikada bunu verme gibi bir lüksüm yok, bir şansım yok. Bugün geçer, yarın geçer bilemiyorum neler olur ama bir takım işaretler var, söylemler var, birileri hazırlık içerisinde. Bu süreçte onlar da bu yarış için yola çıktılar, onlara da ben kalkıp bir olumsuzluk olması adına onları yolundan etmek istemem. Onlarda bir hizmet yarışı içerisine girmişlerdir. Burada birlik beraberlik önemli olan. Bu birlikteliği hep birlikte sağlayacağınıza inanıyorum, güveniyorum. Buraya toplandınız ben sizleri baş tacı yapıyorum, duygulanıyorum, ne söyleyeceğimi de kestiremiyorum. Ağzımdan yanlış bir cümlemin de çıkmasını istemiyorum açıkçası. Beni anlayacağınızı düşünüyorum. Her şeyin hayırlısı olsun diyorum. Her şey Kalkanderemiz için ama sizin şu hareketiniz, şu oluşumunuz Kalkanderede birilerinin istediği değil sizin istediğinizin işaretidir. Keşke bu işaret çok daha önce oluşmuş olsaydı durum bu hale gelmezdi.” dedi.

kenan-yildirim.jpg

Kalkandere’de yaşananlar nedeniyle birilerinin uykularının kaçacağına ve hesap vermek zorunda kalacağını kaydeden Başkan Yıldırım, “Bu sesimizi akşam yapılan birtakım çalışmalar neticesinde dünya duydu, her taraf haberdar oldu. Şimdi bizlerin değil birilerinin uykuları kaçsın. Biz ve sizler bu galibiyeti şu an için elde etmiş durumdasınız. Bizimle oynayanlar, bizim önümüze takoz koyanlar, yıllardır ayağımıza taş koyanlar şimdi bu manzarayı gördüler, onlar kaybettiler zaten. Onlar utansınlar. Siz dimdik ayaktasınız bu ülkedesiniz. Hep birlikte varız, var olacağız. Bu hizmetler az olur çok olur ama bir şekilde olur. Bunun yarını da var. 5 sene dedim çok çabuk gelir geçer. Ben on senedir buradayım. İlk geldiğim günü hatırlıyorum, ne çabuk geçti yıllar diyorum. Bu da gelip geçecek ama birileri bunun altında, şu yaptığınız hareketin altında ezilecekler ve bunun hesabını yarın bir gün sizlere vermek zorunda kalacaklar. Sizler gönlümdesiniz gönlümüz bir olacak.” diye konuştu.

2014 yerel seçimlerinde AK Parti Aday Adayı olan ve temayül yoklamasından birinci çıkan Kenan Yıldırım, aday gösterilmemiş ilçe halkının ısrarını kıramayıp Saadet Partisinden aday olmuş ve belediye başkanlığı seçimini kazanmıştı. 5 yıl Saadet Partili Belediye Başkanı olarak görev yapan Yıldırım, 2019 seçimleri öncesinde AK Parti’ye geçerek 2019 seçimlerinde AK Parti’den bu kez belediye başkanı seçilmişti. 2024 seçimleri öncesinde 10 Şubat tarihinde açıklanan aday tanıtımı ile Ak Parti’den aday gösterilmeyen Kenan Yıldırım’ın yerine Mehmet Yılmaz Kalkandere Belediye Başkan Adayı olarak gösterilirken Yıldırım’ın bağımsız yada başka bir partiden aday olup olmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Kaynak:2mart.com.tr

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
12 Yorum