Yıldız: Rize'de pansuman siyaseti, pansuman hizmetler yapılıyor

Yıldız: Rize'de pansuman siyaseti, pansuman hizmetler yapılıyor
Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Muhammet Yıldız, 94 ruhunu yeniden canlandırıp rüşvetle mücadele edeceklerini belirterek, mevcut yönetimi rüşvet, plansız çalışma, israf ve günübirlik çözümlerle pansuman hizmeti verildiği yönünde eleştirdi.

Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Muhammet Yıldız, yaptığı açıklamada, şeffaflık, istişare ve uzun vadeli projeler üzerine yoğunlaşan bir yönetim anlayışı vaat etti. Mevcut yönetime yönelik eleştirilerde bulunan Yıldız, plansız ve günübirlik çalışmalara dikkat çekerek mevcut yönetimi rüşvet, plansız çalışma, israf ve günübirlik çözümler gibi konularda eleştirdi. Yıldız, 94 ruhunu yeniden canlandıracağını ve rüşvetle mücadele edeceğini belirterek belediye binasının giriş kapısına "Rüşvet alan da veren de melundur" Hadis-i Şerif'ini yeniden yazacaklarını ifade etti.

Beraberinde İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar ve yönetim kurulu üyeleriyle olay53 ve 2mart.com.tr internet haber portalı ile Rize Olay ve 2 Mart Gazetemize ziyarette bulunan Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Muhammet Yıldız, adaylığının tabandan gelen bir taleple ve teşkilatın desteğiyle gerçekleştiğini, tabandan gelen bir aday olduğunu ve görev verildiğini, görevden kaçmadığını söyledi.

Rize'de yapılan bazı hizmetlerin pansuman siyaseti ve günü kurtarmaya yönelik olduğunu savunan Yıldız, Alipaşa’da yapılan kavşak ve inşaat çalışmalarına başlanan otogarın yanlış yerde olduğunu ve şehrin trafiğini aksattığını kaydederek, “Sıkıntılarımız var işte. Yapılan bazı hizmetlere bakıyoruz böyle. Yine ifade edeyim pansuman siyaseti yapıyoruz, pansuman hizmetler yapıyoruz. Şehrin girişinde yapılan kavşak gibi. Dünyada trafik akışı nasıl hızlandırılır çalışmaları yapılırken biz trafiği nasıl ağırlaştırırız siyaseti yapıyoruz. Yani ortamı kuruyoruz. Bence yapılan kavşak ciddi bir yanlıştır. Orada yapılan otogar ciddi manada bir yanlıştır, yeri çok büyük bir sıkıntıdır ki ileriki günlerde bunu insanlarımız yaşayarak görecek. Yanlışlığın ne olduğunu burada trafikle alakalı işte zaman zaman bir yolu kapatıyoruz öteye veriyoruz, orayı kapatıp orayı açıyoruz. Bilmem ne ediyoruz, yani ileriye dönük ciddi bir çözüm yerine günlük, günü kurtarma siyaseti ile beraber işler yapıyoruz. İnşallah biz her zaman yaptığımız çalışma şudur: Yapacağımız her şeyi istişare ediyoruz. Biz buna ki istişare aslında uzun vadeli projelerin temeli biz bunu peygamber efendimizin yaptığı hizmetler noktasında bir şey yaparken ashapla istişare ile beraber bazı şeyleri yapmıştır ki Resulullah efendimiz yani bunu insanlar belki söylediğim sözleri bazen cımbızlayıp yanlış yerlere çekiyorlar peygamber efendimiz Allah'ın ayeti ile desteklenmiş bir insan olmasına rağmen yaptığı işlerde ashapla beraber işler yapardı. Bizde böyle bir şey yok yani. Ben sana bir şey diyorum tamam bunu yapalım ‘yap’ ‘tamam yapın gitsin’. Öyle bir şey yok yani. Yapacağımız hizmetler tamamen istişarelere dayalı ve uzun vadeli, uzun vadede çözüm üretecek bir şeyler olması lazım ki böyle projelerimiz de var.” dedi.

Rize'de en büyük sıkıntıyı emekçilerin yaşadığını ve onların vakit geçirebileceği yerler için projelerinin olduğunu, emekçilere yönelik özel projeler geliştireceklerini ve onların ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirtti.

94 ruhunun yeniden canlandırılacağını ve israfın önleneceğini, rüşvetle mücadele edeceğini, belediyeye rüşvet alan ve verenlerin giremeyeceğini ve yapılan hizmetlerin uzun vadeli çözümler üretmesi gerektiğini kaydeden Belediye Başkan Adayı Yıldız, şöyle konuştu: “Güzel çalışmalar yapmaya çalışacağız. Çünkü bizim tabanımız, işte 94 ruhu dediğimiz, sıkıştığımız noktada 94 ruhunu iktidar sürekli sunuyor ya ortaya ama inşallah biz bunu gerçekten bir ortaya koyacağız. İsraf etmeyeceğiz. 94'te belediyemizin kapısına ‘Rüşvet alanda veren de melundur’ yazısını astığımız gibi aynı yazılarımızı asacağız. Bu doğrulukta çalışmalarımızı yapacağız. Buradan bütün halkımıza söz veriyorum. Belediyemizin kapısına ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ yazısını asacağız ve onu içeride uygulayacağız inşallah. Rüşvet demek ille de parayı alıp cebinize koyma noktası değildir. Yapılan yanlış bir hizmette bu noktayı bence işin içine koyar. Yani bir yere bir hizmet yaparsınız üç gün sonra ya bu olmadı diyip söküp de yerine yenisini yapıyorsanız bu da bir sıkıntıdır yani. Bu da bu devlet malını israf etme noktasına girer ki bu da dinimizin bize emrettiği israf haramdır ibaresinin ki kişi kendi cebinde has malını harcarken bile israf etmemeli devlet malını asla israf edemez.”

Yapılacak projelerin istişare ile belirleneceğini ve uzun vadeli çözümler üreteceklerini belirten Yıldız, Kale Mahallesi'nde yapılan yol çalışmasını örnek göstererek, plansız çalışmanın yol açtığı aksaklıkları eleştirdi.

Kale Mahallesi'nde yapılan yol çalışmasının plansız ve aksaklıklarla dolu olduğunu anlatan Yıldız, altyapı ve yol çalışmaları sırasında yaşanan su, elektrik ve internet kesintilerine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Kale Mahallesinde oturduğum sokakta 200 metrelik bir yol çalışması oluyor. 2 küsür ay oldu. Rahmi Bey de gelip gezmişti orayı. İnşallah birilerinin kulağını çeker mi çekmez mi bilmiyorum ama sokakta çalışma kısmen tamamlanmış olsa da altyapı ve üst yapı ile alakalı gitsinler görsünler daha bitmedi. Ne oluyor burada. 3 defa 4 defa söküldü yapıldı, su kanalları patladı, altyapı patladı, elektrik tesisatını kopardılar, doğalgazı bile patlattılar. Projesiz, tamamen plansız çalışma. Birileri geldi bi dolgu yaptı, tamam kapatıyoruz beton döküyoruz denildi üzerine. Sonra birileri geldi burayı biraz daha boşaltın dediler. 200 metrelik yol engebeli bir yol oldu. Rahmi Bey'in televizyonda bu konuda bir açıklaması oldu. Yani ben herhalde orayla alakalı diye düşünüyorum bu açıklamayı. Diyor ki ‘Bir yerde bir hizmet yapıyorsunuz. İşte bu yer size 30 yıl hizmet verecek. Öyle bir ay çamurda gezin’ gibi bir ifade kullandı. Tamam sıkıntı yok bu insanlar çamurda da gezer de yapılacak hizmet hakikaten bir haftalık, bir haftalık. Burayı görmeniz lazım. Şimdi ben konuşunca insanlara farklı gelebilir. Ya ölçün 201 metre yok yapılan yer. Çalışma başladığı günden bugüne abartmıyorum yani iki ayın üzerinde geçen bir süresi var, hala çalışma devam ediyor. Kısmen tamamlandı ama hala devam ediyor bugün bile orada çalışıyorlar. Burası sökülürken bir altyapı çalışması yapan bir ekip var bir de üstyapı çalışması yapan bir ekip var. Biri daha boruyu koymadan öteki üzerine toprak örtüyor. On güne yakın internet problemleri yaşadık. Keşke altyapısını görseydiniz. Beton döküldü gidildi. İki gün geçti aradan binada su problemi var. Normalde bizim kapının önünde vanamız vardı aradım arkadaşlar vana ne oldu? ‘Ya biz oraya koymayı unutmuşuz’ dediler. Kimseye iftira etmiyorum. Dedim şimdi betonu mu kıracaksınız? ‘Bari binanın girişinde bir yeri kıralım da oraya koyalım dediler’ bana. Böyle programsız projesiz günü kapatmanın, günü kurtarmanın peşinde bir hizmet anlayışı kesinlikle yanlıştır” diye konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum