Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

3 Puan 3 Golle Geldi

3 Puan 3 Golle Geldi

Süper lig'de son haftalarda futbol ve mücadele olarak en formsuz takımı olan Çaykur Rizespor, formsuzluğunu Akhisar Belediye maçının ilk yarısında gösterdi.

Yeşil-mavili takımın lig'de kalması için bir şeyler yapması gerektiği Akhisar maçının ilk yarısında hiç bir şey yapamadı. Zaten Teknik Direktör Uğur Tütüneker'in oyuncu tercihleri ve oyun anlayışıyla bir şey yapacak gücü yoktu.

Maçın hemen başında sahanın en yaşlı futbolcusu olan Emrah Eren, sağ taraftan sol ayağı ile yaptığı ortayı Rizespor kalecisi Serkan Kırıntılı bacaklarının arasından kaçırınca ev sahibi takım Buruno ile golü atıp öne geçti.

Bu golle adeta maça yenik başlayan yeşil-mavililer ilk yarıda etkili olamadı. Akhisar atağında Kaan'ın bileği ile vurduğu topun kale direğinden geri dönmesi Rizespor adına büyük bir şanstı.

Yeşil-mavililer orta alanda çok adamla mücadele etmesine rağmen oyun kuramadı. Organize atam geliştiremedi. Emrah Eren, sağ tarafı istediği gibi kullandı. İstediği gibi ortalar yaptı. Ali Adnan Emrah'ın bindirmeleri karşısında hem yetersiz hem yanlız kaldı. İlk yarıyı kötü bir futbolla mağlup kapatan Çaykur Rizespor, maçın ikinci yarısına form tutarak kabus gibi başladı.

Tütüneker, yerinde bir değişiklikle Sercan'ın yerine Ümit'i alarak başlaması yeşil-mavili takıma hareket getirdi ve goller peş peşe geldi.

İkinci yarının başında sağ taraftan Kaan'ın ortasında defansın arasına iyi giren Kweuke, topu filelere gönderip beraberliği sağladı. Beraberlik gölünün hemen ardından ikinci yarıda oyuna giren Ümit'in uzaktan sert şutu adeta bir füze gibi hedefine kilitlenip filelere gitti. Maçın başında yediği golle yenik duruma düşen Ç.Rizespor form tuttu ve ikinci yarının başında üst üste attığı gollerle öne geçmeyi başardı.  İlk yarıdaki götü görüntüsünden kurtulan yeşil-mavililer ikinci yarıda iyi bir mücadele ortaya koydu. Oyunu istediği gibi yönlendirirken topu da iyi kullandı. Rakip kaleye etkili ataklarla gitti ve 3 golü bularak rahatladı. Maçın son saniyesinde Akhisar'ın 2. golü sadece maçın skorunu değiştirdi.

Çaykur Rizespor, sahasında üst üste kaybettiği puanlardan sonra Akhisar'ı mağlup ederek üst üste 2. deplasman galibiyetini aldı. Güçlü rakibi karşısında özellikle ikinci yarıda etkili olarak 3 puanı 3 golle alan yeşil-mavililer lig'de kalma yolunda çok önemli adım attı önemli avantaj yakaladı. Şimdi sıra bunun devamını getirmek. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi