Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

5 Ayda 6.Puan

5 Ayda 6.Puan

Çaykur Rizespor için K.Erciyes karşılaşması dönüm maçıydı. 14 maçtır kazanamayan 8. haftada Beşiktaş ile golsüz berabere kalarak aldığı bir puandan sonra dış sahada puan almayı unutan yeşil-mavililer haftalar sonra deplasmandan puan almayı güçte olsa başardı.5 ayda 5 puan alarak Kayseri'ye gidip Erciyes'in konuğu olan yeşil-mavililer maça kötü bir başlangıç yaptı. Sanki el freni çekilmiş gibiydi. Buda rakibin işine yaradı.

Oyunun ilk bölümünde ev sahibi takım karşısında etkili olamayan yeşil-mavililer çok pas hatası yaptı. Bu bölümde rakip kalede etkili olamadığı gibi kalesinde pozisyonlar verdi. Sezon başından beri Rizespor'un en büyük sıkıntısı olan duran top rahatsızlığı ile K.Erciyes golü buldu. Yine bir korner atışı ile gelen golle mağlup duruma düştü.

Ancak çabuk bir toparlanma ile beraberliği yakaladı. Korner atışlarından basit goller yiyen Ç.Rizespor bu kez kullandığı Korner'de Kweuke'nin şutunu kaleci son anda çeldi. Dönün topu K.Erciyes'e kiralık olarak giden Cenk Ahmet uzaklaştırmak isterken Engin'e çarpan top filelere giderek Rizespor'un beraberlik golü oldu.

Yeşil-Mavililer beraberliği yakaladıktan sonra saman alevi gibi biraz parladı ama organize atak geliştiremediğinden rakip kalede etki sağlayamadı. Biraz risk alıp ileriye çıktığında ise rakibe pozisyon verdi. İlk yarı karşılıklı gollerle tamamlanırken golü atan Engin Baytar'ın orta yaptıktan sonra sakatlanıp çıkması büyük bir şansızlık oldu. Maçın ikinci yarısında iki takım hata yapmamak için çok dikkatli ve kontrollü bir oyun oynadı. Ç.Rizespor, hücumda üretkenlik sağlayamadı. Çünkü hücuma kalktığı zaman topu kullanmayı beceremiyor. Kanatlardan ceza alanı içine doğru düzgün orta gönderemedi. Tuhaf ve anlamsız işler yaptığından rakip kalede pozisyon oluşturamadı. Zaten en büyük sıkıntı da buldu. Gol umudu Kweuke çok ağır kaldı. Sanki ayaklarına pranga takarak oynuyor. Rizespor, Trabzonspor maçında ki mücadelenin ve oyunun yarısını bile Erciyes karşısında maalesef yapamadı. Yarısını bile oynasaydı durum farklı olurdu.

Ali Adnan'ın yerinde görev yapan  Eren Albayrak, iyi bir görüntü ortaya koydu. Soğukkanlı ve akıllı oynadı. Maçın 85 dakikasında yaptığı müdahale ile de takımının gol yemesine engel oldu. Eren zamanında müdahale yapmasaydı mağlubiyet golünü kalesinde görecekti.

Bu pozisyondan hemen sonra gole yaklaşan Rizespor oldu. Cernat'ın olgunlaştırdığı atakta Sercan'ın kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda şutunun kaleciden dönmesi 3 puanın kaçmasına neden oldu.

Evet Rizespor, Kayseri'ye bir puan için gitmişti ve o puanı alıp geldi. Rakiple aradaki puan farkının korunması bile iyi sayılır.

Bununla da Rizespor 5 ayda 6. puanını aldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi