Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Bu Çekilir ve Anlaşılır Gibi Değil...

Bu Çekilir ve Anlaşılır Gibi Değil...

Çaykur Rizespor maçları tadı tuzu olmayan yemek misali.

İlk yarı sonunda  elde edilen 24 puan sonrası takımın kimyası çok ciddi şekilde değişti.

Takımın amacı sadece ligde tutunabilmek olmamalı.(O bile henüz garanti değil )

Maçlardaki mücadele tamamda sadece mücadele etmek yetmiyor.Futbol oynayanın ve izleyenin zevk alacağı bir spor olunca güzel.Sahada mücadele edenler futbol oynayanlar oynarken zevk alır gibi oynamıyorlar.En azından dışardan seyrederken ben o tadı alamıyorum.Sanki sezon bitsede bizde tatile gitsek modundalar.

Bu arada sahada mücadele eden futbolculardan bazıları sadece sezonu değil kafalarında Çaykur Rizesporu’da bitirmiş bir havada top oynuyorlar.Kişisel istatistiklere takmış bir haldeler.Sanırım önümüzdeki sezon oynayacakları takımları düşünüyorlar.

Maça gelince!

Kayserispor maçı dönüm maçı sayılabilirdi.Kazanmış olsa idik.Aşağıdakilerle ciddi bir puan farkı yakalamış dahada rahatlamış olacak idik.Olmadı.Takımın kazanabilmesi için gol atması lazım.Kweuke sakatlığı sonrası gol mucizelere kalmış.Mehmet Akyüz,Deniz Kadah sanırım Rizespordan mennun değiller.Kafalar başka yerde.Gol atmak güzelde attırmak ve takımın kazanması  daha güzel olmalı.

Kazanmak için gol lazım.Gol atamayınca kazanamıyorsun.Kazanamıyorsan kaybetmemek önemli.Çaykur Rizespor kaybetmedi.

Bundan sonraki süreç, matematiksek olarak garantiledikten sonra önümüzdeki sezonun yapılanması ve yapılandırılması için kollar sıvanmalı.Bu yıl kadro zaafiyeti ve eksikliği olan bölgeler için alternatifli çalışmalar şimdiden başlamalı.

RİZE ve FUTBOL

Ülkemizde şehir merkezinde amatör futbol müsabakalarının oynanmadığı başka il varmı? Bilemiyorum.Ancak RİZE şehir merkezinde amatör futbol maçları oynanmıyor.Nedeni saha yok.Evet evet yanlış okumadınız.Rize şehir merkezinde amatör maçların oynandığı bir futbol sahası yok.

Bu da işin dramatik ve düşündürücü tarafı.80 li yıllardaki Atatürk stadı ve Ekrem Orhon stadı zamanında alt yapılardan futbolcu yetişirdi.Takımın iskeleti Rizelilerden oluşurdu. Şimdi alt yapıdan yetişip takımda oynayan futbolcu göremiyoruz.Taşıma su ile değirmen dönmez.

Önümüzde Galatasaray maçları var.Hem ligde hem kupada.Eminim bu maçlar futbolcular için vitrin maçları olacak.

AMAÇ

Ligde alabileceğimiz kadar puan alıp ilk 10 a girebilmeliyiz.

Kupada final neden olmasın.

Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi