Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Bu Takıma Gölcü Şart

Bu Takıma Gölcü Şart

Geçen hafta G.Saray karşısında ilk yarıda kötü, ikinci yarıda çok iyi oynayarak bir puan alan Rizespor, dün de aynı görüntüyü verdi. Ancak bu kez mağlup olmaktan kurtulamadı.

Yeşil-Mavililer, ilk yarıda vasat bir futbol oynayarak yenik duruma düştükleri maçta ikinci yarıda ise çok iyi oynadı. Önce beraberliği yakalayan Rizespor, galibiyeti getirecek fırsatları da buldu. Ancak bunları atamayınca son dakikalarda yediği golle sahasındaki ilk yenilgisini almış oldu.

Maçın ilk yarısı orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Rizespor rakip kalede çok fazla etkili olamadı, pozisyon üretemedi. İlk yarı bitmek üzereyken, defans derinliğinin bozulduğu bir anda Diarra’nın golü ile soyunma odasına mağlup gitti. Yeşil-Mavililer, rakip kaleye yakın bölgelerde etkisiz kalınca son vuruşlarda da etkili olamadı.

İkinci yarıya iyi başlayan Rizespor, bütün hatları ile rakibin üzerine gitti. Rakibi kendi yarı alanının içine hapsetti. Aradığı golü de buldu. Tevfik’in golü ile beraberliği sağlayan Rizespor, galip duruma geçeceği pozisyonları buldu ancak son vuruşlarda bir türlü becerikli olamadı.  Sercan’ın şutunun kale çizgisinin üzerinden çıkarılması büyük şanssızlık ve belkide maçın kırılma anlarındandı.İyi oynayan Kaptan Cernat’ın yorulup oyundan çıkması Rizespor’un temposunu da etkiledi. Düşen bu tempo ile maçın berabere bitmesi beklenirken, Rizespor defansının hatasında Baros’un golü ile konuk takım yeniden öne geçti. Ve bu golle de Antalyaspor Rizespor’u evinde mağlup etmeyi başardı.Rizespor sahasındaki ilk yenilgisini alırken, bunun başlıca nedeni takımda belli başlı golcünün olmaması. Zaten Rıza Çalımbay da bunu sık sık dile getiriyor. Hem Uche hemde Kweuke Rizespor’un beklentilerinin şuanda çok uzağında.

Maçta hakem Halis Özkahya kötü bir maç yönetti. Antalyaspor kalecinin bu kadar vakit çalmasına göz yuman bir hakem, Rizespor puan alması da zordu. Özkahya, Rizespor’a karşı bir takım sıkıntısı var sanki.. Bunu iki yıl önce oynanan Orduspor maçında da gördük. Rizespor yönetimi bu hakem konusunda sessiz kalmayı sürdürdüğü müddetçe, Özkahya Rizespor’un çok daha canını yakar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi