Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Bugün Karneler Alınıyor

Bugün Karneler Alınıyor

Her zaman olduğu gibi karne öncesi anne ve babalara önerilerim olacaktır.

Bugün 13.06.2014 Cuma.Karne heyecanı günler önce öğrencileri sardı.Notları iyi olan öğrenciler karne gününü sevinçle beklerken notları kötü olan karnesine zayıf gelecek olan öğrenciler de korku ve endişe yaşayabilmektedir.

Okullar bugün tatile girmeye hazırlanırken hem öğrencileri hem de velileri karne heyecanı sarmış durumda.’’Sadece çocuğumuzun karnesine bakarak ceza veren ebeveynlerden  olmayın’’Yalancılığa teşvik edilerek karnesinde oynamalar  yapan ya da ailesinden korkup Allah göstermesin intihara giden öğrencilerin üzücü öykülerine tanık olabiliyoruz.Bunların önüne geçebilmek için çocuğumuzla çok iyi iletişim halinde olmalıyız.

Başarıyı yüksek notla değerlendirmemek lazım.Bazı öğrenciler bütün yıl çalışıp iyi notlar almanın rahatlığıyla tatili dört gözle beklerken bazıları için düşük notların aileye bildirilmesi sıkıntı kaynağı olabiliyor.Çocuklar maalesef anne babalarından gelecek tepkileri kestiremeyip,cezalardan ürküp hatalı ve üzücü yollara başvurabiliyor.

Karnedeki düşük notların çeşitli sebepleri olabilir.Örneğin çocuktan kaynaklanan görme,duyma gibi fiziksel ya da dikkat becerilerinde bir problemin yansıması olabilir.Aynı şekilde okulun özellikleri çocuğun notlarını etkiler.Öğretmenle ya da arkadaşlarla yaşanabilecek sorunlar,son yıllarda ön plana çıkan okul zorbalığına maruz kalmak gibi.

Yine çevresel ve ailevi nedenlerin de irdelenmesi gerekir.Çocuğun ihtiyaçlarına kayıtsız kalan bir anne baba ,ailenin maddi sorunları,boşanma ya da vefat gibi olaylar da çocuğun okulla ilişkisini etkiler.Diğer bir deyimle etkilemiş olabilir.

Karne sonrası ne yapmalı?İyi karne getirenler için sorun yok.Ama düşük notlar getiren yada kötü karne getiren çocuklarımız için aileler oturup tartışmalı.Neden? niçin? Araştırılmalı kırıp dökmeden; gelecekte nasıl iyileştirilmesi gerektiğine dair plan ve çözümler üretilmelidir.Yani çocuklarımıza fırsat tanınmalıdır.

Ben buradan tüm öğrencilerimize ve meslektaş öğretmen arkadaşlarıma  sağlıklı iyi tatiller diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Orhan YAZICILAR Arşivi