Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

Kaliteli Pamuk ve Bir Çift Çorap

Kaliteli Pamuk ve Bir Çift Çorap

Geçtiğimiz sezon PTT 1.ligin ilk iki mirası paylaşan iki takımın mücadelesinde Ç.Rizespor evinde şov yapmaya devam ederek, haklı bir galibiyete maç sonuna 3 puanla imza attı.

Teknik patron Çalımbay, Erciyes maçında Trabzonspor yenilgisi sonrası sakatlığı sona eren Cernat’a görev emri yazarken bu diziliş Gençlerbirliği maçının aynısı oluyor, bir nevi Rıza hoca “Fabrika ayarlarına” geri dönüyordu.

Hafta içi Iraklı Milli oyuncu Ali Adnan ile yaptığım söyleşide bana;” Abi, Trabzonspor maçında direkleri test ettim, K.Erciyes maçında direklerin şansı yok diyerek” bu maçta kesin gol atacağım müjdesini erkenden vermişti. Karşılaşmaya iştahlı bir başlangıç yaparak başlayan Atmaca, soldan Sercan’ın pasını önce sol ayağının altıyla “Kadife “ bir dokunuşla topu önüne düzelten, sonrada ayağının üstüyle üst direğin bu kez pasını almadan meşin yuvarlağı filelere gönderen Ali Adnan bana verdiği o sözü tutuyor, bende hemen yanımda bulunan gazeteci meslektaşlarım Mustafa Başkan ve Hasan kardeşime: Bu uzak mesafeden Ali Adnan’ın attığı gole taksi en az 20 TL yazar diyerek espriyi patlatmayı ihmal etmiyordum.

Süper ligin iki yeni takımı, iki takımda sezon öncesi “transfer manyağı” olmuşlar. Bizde geçen sezondan dört oyuncu var yeşil cimlerin üstünde, Erciyes’te ise sadece Serkan Atak . Konuk takım da özellikle İbricic kaliteli ayak. Her topla buluşmasında yaptığı servisler stattan yükselen köfte kokusunu bastırıyor o kokunun yerine ise Bosnalı oyuncunun meşhur “Boşnak köftesi” yerine bırakıyordu.

İbricic önderliğinde golden sonra yüklenen Erciyes takımı Bosnalıya ayak uyduramadı, bizde ise ayak uyduramayan kaleci Pawelek ilk yarının son on dakikası içinde az kalsın “Bir çuval inciri berbat” ediyordu. Ousman Vıera’nın geri pasını ıskalayan Polonyalı, bu ikramı geri çeviren Belçikalı Vlemınckx…

Yürekler ağzımıza geldi, Allahtan bu ikramı: Alım yerinin üst katından üstü yaş çayla dolu AS 600 ‘un kasasına atlar şeklinde kendini yere bırakan Belçikalı var !..

Bu maçta da Rıza hoca sisteme sadık kalmış 4- 3 – 1

O sonda gördüğünüz en sondaki rakam var ya 1

Nasıl ki Matematikte etkisiz elaman sayılır, ha bizde de o işi görüyor.

Kimden mi bahsediyorum ? Uche Kalu’dan tabi ki…

Allah inandırsın dört onluktan gidiyorum, Rıza hoca 3 maçta onun yerinde beni oynatsa ondan fazla iş görürüm. Görmesem bile duvar olur, takım arkadaşımı gol pozisyonuna sokarım. O da yok sezon başı “Ballı kaymaklı” bol rakamlı sözleşmeye imza atan Uche Kalu’da…

Bu işler böyle, mevsimlik işçiler canla başla çalışır, kadro aldın mı da “kel keyfim gel” hesabı. Ama gelecek baş müdür, şimdileri sürgünde az kaldı iki maç sonra doğru 18’e..Yok yok.. Depetris’İn yanına tribüne…

Maçın ikinci devresinde son oynanan Trabzonspor maçında iki etkisiz elamandan biri olan Eren Albayrak, kenardan Bülent hocadan aldığı talimatı bir güzel yerine getirdi. Ayağına sağlık diyelim, o gol pozisyonunda hızlı taç atışını yapan Ali Adnan’ıda bir kez daha kutlayalım.

Kayseri temsilcisi Erciyes takımı köşe vuruşundan farkı bire indirdiğinde ne oluyoruz dedik, Rıza hoca olaya el koydu, Kağan ve C.Ahmet kartlarını bu dakikalarda açarak Fuat Çapa’nın Sinan Kaloğlu restine karşı rest dedi. Ani kontralarla Erciyes’i 3’leyebilirdikte. Son dakikada ölü topta ileri çıkan kalecisi Bojan’ın kafasından gol de yiyebilirdik !..

Genel olarak Kıvanç ve Ludovic Sylvestre maç boyunca körük gibi çalıştılar. Tandemde oynayan Ousman Vıera ve Sezer bu maçta da formanın hakkını verdi. Tıpkı kanatta oynayan Sercan gibi.

Bu galibiyet maç günü ebediyete uğurladığım Rize’de nesli tükenen “Adam gibi adam” Baki Varlı Amca’ma gitsin. Cennette ilk gün yeşil-mavi formayla üç puanın mutluluğu altında girdi. Baki Amca ; Orada eski dostun babama rastlarsan çok selam söyle, buraları merak etmesin, değişen bir şey yok, yine insanlar üç kuruşluk dünya için bir birini yiyorlar. Biride çıkıp demiyor ki; Yahu arkadaş bu dünyada bu kadar mal , mülk, makam, koltuk sahibi oldun son yıkanmada hoca efendi “pahalı pamuk” mu kullanacak arka tarafını tıkamaya. Bu ne hırs halbuki öteki tarafa “bir çift çorap” bile getiremiyorsun hem de en ucuzundan !… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Selim DENİZALP Arşivi