Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Korku Dağları Bekler

Korku Dağları Bekler

Ne haftalar yaşadık yarabbi! Bolca gözyaşı, komik güldüren bir çuval slogan ve söylem. Dilek olay tam 15 maç sonra Gaziantepspor galibiyetiyle alınan üç puan adeta hayat öpücüğü olmuştu. Bu öpücükle gidilen Bursa deplasmanı ise hayal kırıklığı ile son buldu. Yeşil-mavili takım Gaziantepspor maçında futbol adına yazdıklarını deplasmanda bozdu.

Ateş hattının içinde bulunan bir takımın rakibini tedirgin etmesi üstelik maç kazanırken çok zorlandığı bir dönemlerde deplasmanda bu kadar gol pozisyonuna gireceksin bir tanesini 3 kale direğinin arasından filelere gönderemeyeceksin. Bir takımın bir hafta gibi kısa bir sürede böyle bir görüntü vermeye hakkı yok.

Futbol gün ve an itibariyle oynanan bir oyun. Kweuke sahada dünde kalmış. Tank gibi ağır. Liban Abdi, içerde iyi ama dışarıda yok. Arasan da bulamıyorsun. Gaziantep maçında maçın da iki gol atan Deniz ise oyuna geç alınıyor. Koray, 3 metreden zor olana yapıp topu dışarı atıyor. Godfrey'e çarpan top filelere gidiyor. Her taraf hayretlik bur durum.

Tüm bunların birleşgesi ile Bursa'da müthiş iştah ve istekle oynayan Çaykur Rizespor rakip kaleye 17 tane şut atıp bunların birini bile golle sonuçlandıramıyor. Zaten futbolun temel kanunu dur. Atamayana atarlar. Şimdi bu maçta geride kaldı. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız dimi?.

Peki nasıl bakacağız. 16 maçta 1 galibiyet alan Çaykur Rizespor kalan 12 maçın kaç tanesini kazanıp ta lig'de kalır. Kalan maçların yarısını yani 6 tanesini kazanırsa lig'de tutunabilir. Peki kazanır mı? Bunu kestirmek çok zor. Tünelin ucundaki ışık göründüğünden işimiz çok daha zor.

Çaykur Rizespor, puan alması gereken maçları boş geçerek işini zora soktu.

"Korku dağları sardı" diyelim anlayanın anlayacağı kıvamda.

Süper lig'e sezonunun en iyi başlangıçını yapan bir takım bu duruma nasıl geldi. bu Üniversitede tez konusu olur. Biri bu tezi mutlaka yapsın.

Devre arasında can siparane meydana çıkarak 8 tane oyuncu transferi yapıyorsun. Buna rağmen değişen bir şey yok. Hiçbir hakimiyet yok. Zaten değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.

Korku dağları beklerken bu durum nasıl değişir bilinmez.

Dönülmez akşamın ufkundayım. Vakit çok geç. Bu son fasıldır ey süper lig. Artık nasıl geçersen öyle geç. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi