Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Menderes Bulvarı S.O.S. Veriyor!

Menderes Bulvarı S.O.S. Veriyor!

Rize’mizin sahilini boydan boya kuşatan, Fener mahallesinden İslampaşa’daki Tıp Fakültesi’ne kadar olan ve Rize’ye “yapışık” geçen iç yol, Menderes Bulvarı’dır. Veya bizim yazımızı ilgilendiren kısmı ise, Belediye binası ile Tıp Fakültesi arasıdır. Bulvarın bu aralığı resmen S.O.S vermektedir. S.O.S.’in ne manaya geldiğine baktım… Tam uygun geldiği için bu başlığı attım! Molla Google’den siz de bakabilirsiniz.

İMDAT diyor, KURTARIN BENİ diyor, NEFES ALAMIYORUM diyor, BU YÜKÜ KALDIRAMIYORUM diyor ve adeta haykırıyor…

Rize’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları olsun, Bürokrasi olsun, Siyasiler olsun, Mahalli idareler olsun,  Menderes Bulvarı ile ilgili ciddi bir öneri, ciddi bir çalışma olmadığı gibi, Karayolları Trabzon Bölge Müdürlüğüne gidip de konuyu ilgililerle görüşmek gibi bir kaygı içinde olduklarını da görmedim!

Yoksa Menderes Bulvarı’nın şu anki hali, Rize için önemli bir konu değil mi? Cidden söylüyorum, Rize merkezdeki trafik sıkışıklığının “EN ÖNEMLİ” nedeninin, Menderes Bulvarı olduğunu düşünüyorum. Düşünüyorum değil, görüyorum…

Değerli okuyucularım; söz konusu bulvar, Rize sahilini adeta öperek geçmektedir. Herkese soruyorum,  Rize nereden nefes alacak!!! İç kesimde zaten dağlar hemen yükselmektedir. Dağlar olmazsa bile, apartmanların birçoğunda kapalı veya açık otopark olmadığı için, arabalarını vatandaşlar mecburen yolların kenarlarına bırakmaktadırlar.

Rize merkeze gelen her bir araba, nerede park edecek! Mevcut otoparklar ihtiyacı karşılayamamaktadır. Sahil dolgu alanı ise, çok güvenli değil, giren belli değil çıkan belli değil! Önceleri dolgu alanında, yine de bir otopark düzeni vardı… Şimdilerde o sistem de yok!

Gel de çık işin içinden!

Dolayısıyla şehir trafiği keşmekeş içinde… Palyatif (geçici) tedbirlerle bu işin düzeleceği yok!

Ben iddia ediyorum ki, bunun en önemli nedeni,  Menderes Bulvarı’nın şehri adeta sıkıştırmasıdır. Bu sıkıştırmaya çareyi düşünecek olanlar, yetkili ve ehil kişilerdir. Kavşak mı yaparlar, göbek mi koyarlar veya yolu komple deniz tarafına mı alırlar! Nasıl çare bulacaklarsa, oturup karar versinler! Artık bu çile çekilmiyor!

Geçen günlerde Kara Yollarının bir yetkilisiyle konuyu görüşürken, Güney Çevre Yolunu adres gösterdi. Yani, o yol yapılınca Adnan Menderes Bulvarı rahatlayacak(mış)!

Güney Çevre Yolu ne zaman bitecek, yapımı kaç yıl sürecek, bu geçen zaman içinde Rize’deki araba sayısı kaçtan kaça çıkacak! Bunların hepsi konuşulması gereken konular! Fakat heyhat…

Güney Çevre Yolunun ne zaman biteceği de ayrı bir muamma! Doğrusu o yolun ucunu da bir türlü göremedik!

Ayrıca Menderes Bulvarının, trafik sıkışıklığını yaşayanlar bilir! Özellikle belli saatlerde tahmin ediyorum ki, hız ortalaması 20 – 30 km ye kadar düşüyor. Belki daha da…

Bu yolun başka alternatifi de yok! Ne yapsın vatandaş!

Birde bütün Salarha deresi, Güneysu, Çayeli ve diğer sahilde ki, tüm ilçelerin Rize’ye gelecekleri tek yol burası.

Ey yetkililer! Buna “ACİLEN” çare bulun. ACİLEN diyorum, çünkü gerçekten sıkıntı büyük! Vatandaşın vaktini ve zamanını çalmaya hakkınız yok!

Öyle, şuraya buraya cep yapmakla veya pansuman tedbirlerle bu iş aşılmaz! Neye mal olacaksa olsun, yoksa cana mal olmaya devam edecek…

Veyahut ta vatandaşı tatmin edecek bir cevap bekliyoruz. Bu cevap da, bu şehirde yaşayanların en tabii hakkıdır. Aksi takdirde sıkıntı düzelene kadar konuyla ilgili yazılarıma devam edeceğim. Bu tür konulara hassasiyeti olanları da seslerini yükseltmeye davet ediyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi