Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Rize İyi Mücadele Etti

Rize İyi Mücadele Etti

Rizesporlu futbolcular daha maçın başladığının farkına varamadan, top ayaklarına değmeden kalelerinde golü gördüler. Karşılaşmanın başlama vuruşunu yapan Trabzonspor önce sol yaptı. Burada biraz dolaştıktan sonra sağ yaptı. Sağ tarafta bir tur attıktan sonra topu ortaya getirdi ve karşıdan gelen pozisyonda Adrian’ın attığı gol ile öne geçti. Topun yere çarpması kaleci Pawelek’i şaşırttı. Daha maçın başında yenik duruma geçen Yeşil-Mavililer 5 yıl aradan sonra çıktığı Süper Lig’de ilk deplasman maçında karşılaşmaya iyi başlayamadı. Defansında hatalar yaptı. Özellikle orta sahada hücuma yönelik olarak oynayanların etkisiz kalmaları atak geliştirememesine neden oldu.

Maçın ilk bölümünde topun arkasına geçmeyi başaramadı. İlerleyen dakikalarda durgunluğunu üzerinden atan Rizespor topa hakim olmaya çalıştı ve bu anlarda atak geliştirerek rakibinin üzerine gitti. İstediği golü de buldu. Sercan’ın ortasında topu Onur yumrukladı, Rizesporlu Ludovic topu indirdi ve Tevfik beraberliği sağlayan golü attı. İlk yarı karşılıklı gollerle tamamlandıktan sonra Yeşil-Mavililer ikinci yarıya da kötü başladı. Tıpkı ilk yarının başında olduğu gibi ikinci yarının ilk dakikalarında konsantrasyon eksikliğinde kalesinde ikinci golü görerek bir kez daha mağlup duruma düştü.

Mağlup duruma düştükten sonra oyuncu değişiklikleriyle oyuna müdahale etmeye çalıştı. Önce Cenk Ahmet’i ardından da Depetris’i aldı. Bununla da Trabzonspor karşısında etkili olmak için gayret sarf etti. Yeşil-Mavililer durgun başladığı ikinci yarıda rakip kaleye organize ataklarla gitmek istedi ancak bunda başarılı olmadı. Rizespor sezonun ilk deplasman maçında güçlü rakibi karşısında iyi mücadele etti. Elinden geleni gayreti gösterdi. Önemli eksiklerin de olduğu göz ardı edilmemeli. Son anlarda Ali Adnan’ın topunun direkten dönmesi de şanssızlıktı. Karadeniz derbisinde iki komşu il takımları dostluklarına yakışır bir maç oynadılar. Mücadele keyif verdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi