Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Süpersiniz

Süpersiniz

Çaykur Rizespor, Süper Ligdeki ilk deplasman galibiyetini Gaziantepspor’a 5 gol atarak aldı. Üstelik Yeşil-Mavililer, milli ara nedeniyle verilen arada adeta revire dönmüştü. Bununla da Gaziantep deplasmanına sakat ve cezalı futbolcularından dolayı oldukça eksik bir kadro ile gitti. Tevfik’in zorunluluktan tek forvet oynadığı Yeşil-Mavili takım, Gaziantepspor’u hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda attığı gollerle dağıttı.

Rizespor maça dikkatli ve kontrollü başladı. Ali Adnan serbest atıştan tam 35 metreden attığı muhteşem golle takımını 1-0 öne geçirdi. Ardından Koray’ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Sercan gole çevirerek farkı 2’ye çıkardı. Hemen ardından gelen Gaziantepspor’un golü Rizespor’un bir anlık dikkatsizliğinden kaynaklandı. İlk yarı Rizespor’un 2-1 üstünlüğü altında tamamlandığında Gaziantepspor sahada 10 kişi kalmıştı. Rizespor’da Çalımbay ikinci yarıya Depetris’i oyuna alarak doğru hamle yaptı. İkinci yarıda ki tüm değişikler doğru ve zamanındaydı.

Gaziantepspor penaltı golüyle 2-2 eşitliği yakaladıktan sonra maç iki tarafa da gitti geldi. Hem Rizespor hem de Gaziantep takımı yüzde yüz gol pozisyonlarından faydalanamadı.

Rakibin eksik olması ve Rizespor’da yapılan değişikler oyun üstünlüğünü tekrar Yeşil-Mavili takımın ele geçirmesini sağladı. Sercan ve Depetris farkı artırdı. Maçın skorunun son sözünü ise Gaziantepli oyuncu kendi kalesine attığı gol ile söyledi.

Rizespor iyi mücadele etti. Özellikle Ludovic takımı bir maestora gibi yönetti. Yeşil-Mavili futbolcuların hepsi ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koydular. Süper Lig’de ilk deplasman galibiyeti almasını bildiler. Hepsini kutluyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi