Yusuf KAPLAN

Yusuf KAPLAN

Sürreel, sığ tabela zihniyeti!

Sürreel, sığ tabela zihniyeti!

Anadolu’nun batısındaki büyük şehirlerimizde kartopu gibi büyüyen, büyüdükçe suistimal edilen, kaşınan, kontrolden çıkma istidadı gösteren ilginç bir mülteci sorunu var bu ülkenin!

DÜZENSİZ GÖÇ SORUNU

Suriye’deki Esed zulmünden ülkemize sığınan kardeşlerimiz, düzenli bir göç ve mülteci stratejisi geliştirilmeden oraya buraya dağıtıldılar! Bunun kısmen içeride bürokraside bilinçli olarak stratejik akıldan uzak bir şekilde böyle yapıldığını; kısmen de hazırlıksız yakalandığımız için sorunun zaman zaman kontrolden çıkma istidadı gösterebileceğini düşünüyorum.

Bu Suriyeli düşmanlığını körükleyenlerin Ukraynalı ve Rus göçmenlerle ilgili tek çift laf etmemeleri, daha da kötüsü, işi Arap düşmanlığı üzerinden İslâm düşmanlığını kışkırtacak boyutlara vardırmaları oldukça manidar ve dikkat çekicidir.

Arap düşmanlığından İslâm düşmanlığına geçişte ara nokta Arapça tabela sökme eylemleri! Kur’ân dili, medeniyetimizin dili, medeniyetimizin bizim yazdığımız kurucu kitaplarının dili, alfabesi Arapça üzerinden İslâmsız Türkiye projesine geçiş yapmayı planlıyorlar!

Bu tabela meselesine geçmeden önce Van ve Denizli’nin İran’lılar tarafından tam olarak işgal edildiğini, Van’ın şehir dokusunun tanımamayacak kadar barlardan, pavyonlardan, her tür ahlaksızlığı yaygınlaştıran kurumlardan geçilemez hâle geldiğini, eyyamcı, seküler İranlıların Vanlı genç kuşakları hızla dejenere eden çok pespaye, banal, ilkel ve yıkıcı bir eğlence kültürü ve hayat tarzını Van’a dayattıklarını, Suriyeli mültecilere ateş püskürenlerin bu İranlılara hiçbir zaman ses çıkarmadıklarını görünce ülkenin düzensiz göç politikasından ötürü ne kadar ürpertici sosyal, kültürel ve etnik çatışmanın eşiğine sürüklendiğini gözlemliyor ve ilgilileri bu karmaşık, kapsamlı sorunu bütün yönleriyle mercek altına alarak hâl yoluna koymaya davet ediyorum.

Yoksa kardeşlik kavramı da, ümmet bilinci de, ensar-muhacir ufku ve ruhu da yerle bir olmak üzere…

LAİK, IRKÇI KAFA: SÜRREL TABELA ZİHNİYETİ

Arapça tabelaları sökme işi, İzmir’de başladı ilkin canhıraş bir şekilde: Belediye elemanları, tabelalara saldırıyorlardı: Sürreel, absürd bir manzara vardı: Sadece Arapça olan bölümleri kesiyor, Latince olan bölümleri dikiyorlardı!

Bir şeye karşı çıkarken neye karşı çıktığınız önemli değil sığ gardropçu Kemalist zihniyete göre. Oysa düşmanlığı tabela düşmanlığına, şekil düşmanlığına indirgemek göstergebilimsel olarak ne kadar sorunlu ve hastalıklı bir zihniyetle karşı karşıya olduğumuzu gösterir bize.

Sonra başka belediyelere sıçradı Arapça tabela sökme işi…

Sözün özü: Belediyelerin Arapça tabelalara karşı başlattıkları savaş, mide bulandırıcı, çirkin, sosyal kaosu tetikleyici ve kültür, ırk, din düşmanlığını körükleyici ilkel bir eylemdir.

TABELA KİRLİLİĞiNE SON VERİLMELİ AMA BÖYLE DEĞİL!

Şu doğru: Şehirlerimizin ana caddelerinde nasıl bir tabela kirliliği yaşandığını üzülerek görüyoruz. Tertemiz, belli bir tarzı, zevki yansıtan güzel bir tabela dili ve estetiği geliştirilip uygulanabilir şehirlerimizin kültürel dokularına ve duyarlıklarına göre.

Ama şu an bazı belediyelerin Arapça tabelaları sökme yarışına girmesi, tabela kirliliğini yok etme kaygısından kaynaklanmıyor. Irk, kültür ve din nefretini besleyen, bilinçaltında kök salan, yeri ve zamanı gelince kanırtılan, kaşınan ve hortlatılmaya çalışılan yabancı düşmanlığından, özellikle de Arap ve İslâm düşmanlığından kaynaklanıyor.

NEDEN SADECE ARAPÇA TABELALAR SÖKÜLÜR Kİ?

İngilizce, Fransızca, Rusça tabelaların böylesine canhıraş, böylesine barbarca bir şekilde söküldüğünü gördünüz mü siz?

Aslâ görmediniz!

Görebilir misiniz? Aslâ!

Peki, neden Arapça tabelalar?

Kültürel bir savaşın altyapısı harlanıyor ve hazırlanıyor burada: Arap düşmanlığının, sonra da İslâm düşmanlığının hortlatılması çabasıdır bu. İslâmsız Türklük, İslâmsız Kürtlük projelerinin adım adım temellerinin atılması ve hayata geçirilmesidir bu aynı zamanda.

Hem kültür düşmanlığıdır, medeniyet düşmanlığıdır, insanlık düşmanlığıdır hem de nihayetinde İslâm düşmanlığıdır bu.

Tam bir akıl tutulması yaşanıyor, anlayacağınız: Bu akıl tutulmasına çanak tutan, bunu kışkırtan basiretsiz, ruhsuz ve hastalıklı zihniyeti ve kişileri kınıyorum.

KENDİ KÜTÜPHANENİ YAKIYOR VE YIKIYORSUN!

Oysa Kur’ân’ın dili de, medeniyetimizin kurucu dili de Arapçadır; Türkçeyi medeniyet diline yükselten dil de Kur’ân Arapçasıdır. Kur’an Arapçası üzerinden inşa edilen düşünce, kültür, sanat ve bilim hayatı olmasaydı biz bin yıl dünyaya hükmedemezdik!

Senin bin yıllık kütüphanen bu harflerle yazılan kitaplarla dolu o yüzden. Gazâlî’sinden Harezmî’sine, İbn Sina’sından İbn Haldun’una, Sinan’ından Şeyh Galip’ine… hepsi Arap harfleriyle yazdılar kitaplarını ve oradan insanlığa medeniyet meşalesi yaktılar, insanlığı aydınlattılar…

Eğer yeniden dünya çapında öncüler yetiştireceksek Arapçayı da öğreneceğiz, İngilizceyi de; Grekçeyi ve Latinceyi de öğreneceğiz Rusçayı ve Çinceyi de. Ama önce kendi dilimizi, elbette.

Ne hâle getirildiğine, nasıl mankurtlaştırıldığına bir bakar mısın: Kütüphanene giremiyorsun! Klasiklerini okuyamıyorsun: Zihnin donmuş, ruhunu yitirmiş durumdasın ama bunun farkında bile değilsin! Kendi ayağına kurşun sıkıp duruyorsun, kültürünü inkâr ederek kültürel intiharını hazırlıyorsun!

Oysa unutma şunu aslâ: Köklere inemezsen, göklere yükselemezsin. Köksüz ağaç meyve vermez. Sürreel, absürd, tabela zihniyeti üretir bu, gürültü yapar sadece. Sonuç epistemik kölelik ve tarihin çöp sepetine sürüklenmektir!

DERHAL SON VERİLMELİ BU VANDALLIĞA!

Bu faşizme derhal son verilmeli! İlkellik bu, insanlık düşmanlığı. Ve en önemlisi de İslâm düşmanlığı düpedüz!

Mülteci sorununu böyle çözemezsiniz. İyice kaşırsınız ve kangrene dönüştürürsünüz sadece.

Bir provokasyona zemin hazırlanıyor olabilir. Tam bir akıl tutulması yaşanıyor ve sosyal kaos provasının zemini hazırlanıyor… Yetkilileri uyarıyorum buradan… Vesselâm.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Yusuf KAPLAN Arşivi