Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

TAkım Ruhu

TAkım Ruhu

Süper Lig'e yeni çıkmış toplama bir takım oluşturan Çaykur Rizespor Beşiktaş karşısında yapabildiğinin en iyisini yaptı ve Galatasaray'dan sonra Beşiktaş' tan da puan almasını bildi.

Yeşil-mavililer için milli aradan sonra Beşiktaş ile Olimpiyat stadında oynadığı maç önemliydi. Bu önemli maçta ilk yarıda önemli fırsatlar yakaladı.

Orta alan ve savunma güvenliğini ön planda tutarak Beşiktaş karşısına çıkan Çaykur Rizespor savunmada kalmadı. Sahayı iyi kullandı. Özellikle savunmadan gelişi güzel toplarla çıkmadı. Yerden ayağa pas yaparak oynadı. Hazırlık pasları yapıp kenarlardan yaptığı ortalar ve ortadan geliştirdiği ataklarla defansı hataya zorlayıp gol aradı. Defansın arkasına attığı toplarla Beşiktaş kalesine sarktı net gol pozisyonları buldu ama final pasları başarısızlığı gol fırsatlarının doğmasını engelledi. Maçın 21. dakikasında ceza alanı içinde Koray'a Beşiktaşlı Modda tarafından yapılan müdahaleyle düşürülmesi penaltıydı. Çünkü  pozisyonda Modda topa dokunamadı. Maçın hakemi Yunus Yıldırım pozisyona devam kararı verdi. Zaten maç boyunca taktir haklarını Beşiktaş'tan yana kullandı.

Yeşil-mavililer ilk 45 dakikada pas organizasyonlarına çok dikkat etti. Orta alanı iyi kullanmaya çalıştı ve çok fazla pas hatası yapmadı. Dar alanda bile topları çıkarmasını bildi.

Maçın ikinci yarısına ev sahibi takım etkili başladı. Rizespor rakibin bu etkisi karşısında kalesini iyi savundu. Alan savunmasını iyi yaptı. Beşiktaş'ın baskı kurduğu dakikalar da kontra çıkışlarla ciddi fırsatlar buldu. Özellikle Tevfik'in pasında Sylvestre'nin plase şutunu Tolga parmaklarının ucuyla dışarı attı. Bu da Rizespor için şansızlıktı. Beşiktaş'ın baskı kurduğu dakikalar da Rizespor'lu futbolcular hiç paniklemedi. Dar alanda bile topu çıkarmasını bildiler. Taktik anlayışını hiç bozmadı. Sürekli oyunu kovaladılar. Eğer Rizespor' da son vuruşlarda etkili bir ismi olsa gol atma başarısını gösterirdi. Gol umudu olan Kweuke'nin sakatlanıp çıktı. Bir takım forvetsiz bu kadar oynar. Beşiktaş gibi sezona iyi başlayan bir takımla Rizespor deplasmanda başa baş kora kor mücadele etti. Galip gelecek pozisyonlar final vuruşlarındaki şansızlık ve beceriksizlik yüzünden eridi gitti.

Rizespor'un kalecisi Serkan Kırıntılı başarılı kurtarışlar yaptı. Yerinde müdahalelerle rakibe gol izni vermedi. İlk kez oynayan Oboabana, fena oynamadı ama takıma alışması için zamana ihtiyacı var.

Rizespor dün akşam olimpiyat stadında Beşiktaş karşısında tek sıkıntısı golcü bir oyuncunun olmamasından yaşadı.

Yine de bu zorlu deplasmandan puan almayı başardı. Bunu da takım oyununun iyi oynayarak yaptı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi