54 Yasında 4. Üniversiteyi Okuyor

54 Yasında 4. Üniversiteyi Okuyor
Ordu’da 54 yaşındaki Özcan Özgürbüz, dördüncü üniversite diplomasını almak için çocuğundan küçük sınıf arkadaşlarıyla eğitim görüyor.

Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde 3. sınıf öğrencisi olan 54 yaşındaki Özcan Özgürbüz, fizik kimya ve biyoloji bölümü, jeoloji mühendisliği, fizik bölümü lisans diplomasını aldıktan sonra girdiği sınavla Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandı. Diş Hekimliği Fakültesi’nin İngilizce eğitim vermesinden dolayı Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne yatay geçiş yapan Özgürbüz, “Yeni bilgilere ulaşmak çok güzel. Benim için alışkanlık haline geldi” dedi.

Evli ve iki çocuk babası olan Özgürbüz, yaptığı konuşmada, “İlköğrenimimi Aktaş İlköğretim Okulu’nda, orta öğrenimimi Pazar ve İstanbul Küçükçekmece Lisesi’nde bitirdim. Önce Fatih Eğitim Fakültesi Fizik Kimya ve Biyoloji Bölümü’nü, daha sonraki yıllarda öğretmenlik yaptım. Devamında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Jeoloji Mühendisliği’ni bitirdim. Daha sonraki yıllarda hem jeoloji ile uğraşırken fizik bölümü lisans diploması aldım. Sonra Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandım. İngilizce eğitimliydi. Türkçe eğitimli olan Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne yatay geçiş yaptım” diye konuştu.

“Evliyim, eşim kimya öğretmeni ve 2 çocuğum var. Bir çocuğun okulunu yeni bitirdi fizyoterapist olarak. Kızım Anadolu Üniversitesi’nde Eczacılık Fakültesi 2’inci sınıf öğrencisi” diyen Özgürbüz, “Yaşamın boyunca hep gençler ile beraber olduk. Aktif olarak eğitimimiz devam ediyor. Yeni bilgilere ulaşmak çok güzel. Benim için alışkanlık haline geldi. Umarım devam eder. Şuanda 54 yaşındayım, 7 yaşından beri okuldayım desem yanlış olmaz. Sürekli eğitimdeyim. Kendimi hiçbir zaman eğitim ortamından hiç kendimi alı koymadım. Çevremdeki öğrenci arkadaşlarıma ve öğretmenlerime özellikle teşekkür ediyorum. Yadırgamadılar, çok güzel karşıladılar. Her konuda yardımcı oldular. Yakın çevremde destek oldu. Onların enerjisiyle okumaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Özgürbüz’ün sınıf arkadaşı Samet Yılmaz ise, Özcan Özgürbüz’ün babası yaşında olduğunu belirtirken, “Özcan amca 4’üncü üniversitesini okuyor. Büyük bir başarı gösteriyor. Gerçekten tebrik ediyorum. Babam yaşında gerçekten. Büyük bir azim” ifadelerini kullandı.