Ak Parti Rize Aday Adayları Yarın Mülakata Giriyor

Ak Parti Rize Aday Adayları Yarın Mülakata Giriyor
7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri için Ak Parti Rize’den aday adayı olan 23 isimden 21’i yarın mülakata giriyor.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için Ak Parti Rize’den milletvekili aday adayı olan 23 isimden 21’i yarın (Çarşamba günü) Ankara’da Ak Parti Genel Merkezi’nde mülakata girecek. Ak Parti Genel Merkezi’nin ülke genelinde almış olduğu karar gereğince temayül yoklamasındaki gibi milletvekilleri ve bir önceki dönem il başkanı olan aday adayları mülakata da girmeyeceğinden Rize Milletvekili Hasan Karal ile Ak Parti Rize Eski İl Başkanı Hikmet Ayar, yarın ki Rize aday adayları mülakatına girmeyecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem’in başkanlığında oluşan ve Elazığ Milletvekili ve MKYK üyesi Şuayp Alpay, Şanlıurfa Milletvekili ve MKYK üyesi Zeynep Karahan Uslu ile MKYK Üyesi Sema Kırcı’nın yer aldığı komisyon Çarşamba günü saat:10.00’da Rize aday adayları ile mülakata girecek ve aday adayları komisyon karşısında ter dökecek.

Aday adayları, kendilerine tanınacak 5 dakikalık sürede kendilerini ve projelerini tek tek anlatacak. Aday adaylarınının dinleneceği mülakatlarda, komisyon başkanlarının takdirleri doğrultusunda aday adaylarına sorular yöneltilecek ve öncelikle adaylardan kendilerini tanıtmaları istenecek, dış görünüş, diksiyon, insan ilişkilerine ve vizyonuna bakılacak. Komisyon her bir aday adayı hakkında rapor hazırlayarak Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'na sunacak.

Genel merkez tarafından değerlendirilecekleri için temayül yoklamalarına girmeyen,  22, 23 ve 24'üncü dönem milletvekilleri, MKYK asıl ve yedek üyeleri, 30 Mart'tan sonra herhangi bir nedenle görevinden ayrılan il başkanları mülakata çağrılmadı.

RİZE’DEN MÜLAKATA GİRECEK 21 ADAY ADAYI

Harun Mertoğlu, Eyüp Furtuna, Erdal Havuz, Hasan Basri Velioğlu, Cengiz Sunar, İlyas Gör, Rahmi Metin, Muhammet Mustafa Saymaz, Mümtaz Sinan, Fatma Murtezaoğlu, Ayşen Birey, Hüseyin Kaya, Asiye Bilgin, Harun Yenilmez, Adem Biberoğlu, Mustafa Babal, Faruk Üst, Mevlüt Ali Halıcı, Dursun Güneş, Halil Bakırcı, Macit Moral.

ak-parti-rize-aday-adaylari-toplu-halde.jpg

MÜLAKATLARDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Ana komisyonlar

Aday adayları için ilk eleme mülakatlar sonrası olacak.

15-22 Mart tarihleri arasında genel başkan yardımcılarından oluşan ve sayısı 4 olması beklenen ana komisyonlar devreye girecek.

Mülakatlarda elemeden geçmeyi başaran aday adayları, bu kez ana komisyonlarda değerlendirilecek.

Bu çalışma sırasında, özellikle küçük illerde önceki seçimlerde olduğu gibi kamuoyunun ve ilk kez de sivil toplum kuruluşlarının görüşüne başvurulacak.

Üst komisyonun çalışmaları

Temayül yoklamasının sonuçları, alt ve ana komisyonların değerlendirmeleri, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşacak üst kurula sunulacak.

23 Mart-7 Nisan tarihleri arasında çalışma yürütecek üst kurulun kimlerden oluşacağına Davutoğlu karar verecek.