AKSA'dan Doğalgaz Cevabı

AKSA'dan Doğalgaz Cevabı
olay53'ün gündeme taşıdığı okullardaki doğalgaz sıkıntısına Aksa Doğalgaz'dan yazılı açıklama yapıldı.

Rize'de mevcut okullarda yaşanan doğalgaz sıkıntısını "'Donuyoruz Hocam', 'Gaz Yok Yapacak Birşey Yok'" haber başlığıyla ilk olarak gündeme taşıyıp sorunun giderilmesi yönünde kamuoyuyla birlikte ilgilileri harekete geçirmeye zorlayan olay53'ün haberine ilgili doğalgaz şirketi Aksa Doğalgaz tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada sıkıntının nedeninin şirketten kaynaklanmadığı okulların bağlı olduğu Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kaynaklandığı vurgulandı.

 Aksa Doğalgaz'dan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

Rize ilimizde bulunan öğretim kurumlarının gaz arzlarıyla ilgili olarak, çeşitli basın yayın organlarında benzer içerikte bazı haberlere yer verilmiştir. 14/11/2011 tarihinde yayınlanan bu haberlerde, istemeden de olsa kamuoyunun yanlış ya da eksik bilgilenmesine yol açabilecek ifadeler yer almaktadır. Yapılan haberlerde; kurumumuza dair oluşabilecek yanlış anlaşılmaları engelleyebilmek amacıyla işbu açıklamayı yapma zorunluluğumuz doğmuştur.

Rize ilimizde yaklaşık 16000 konut ile birlikte birçok resmi ve özel kurum da doğal gaz kullanmaktadır. Bilindiği üzere; doğal gaz dönüşümünde dağıtım şirketi, üstlenici firma ve abonelerin yerine getirmesi gereken çeşitli yükümlülük ve sorumluluklar bulunmaktadır. Haberlerde bahsedilen okulların doğal gaz dönüşüm ihaleleri Ağustos ayında yapılmış; Projeleri farklı yükleniciler tarafından üstlenilmiştir.

Tarafımızdan yüklenicilere, okullara ve ilgili idareye gerekli bildirimler ve uyarılar yapılmıştır. Bu süreçte Kurtuluş İ.Ö.O. ve Çay İ.Ö.O. tesisat dönüşümlerini tamamlamış, gerekli proje ve abonelik işlemlerini yaptırmış ve 17/10/2011 tarihinde gaz kullanımına başlamışlardır.

Diğer okullarda ise tüm ikaz ve uyarılarımıza rağmen dönüşüm işleri ve abonelik işlemlerinde kurumuzun sorumluluğu dışındaki alanlarda gecikmeler yaşanmış; söz konusu okullarımızın doğal gaz kullanımına başlamaları da bu nedenle gecikmiştir. Kış dönemi dolayısıyla artan iş yükümüze rağmen, bahsi geçen okullara tüm işlemlerde öncelik tanınmış, gerekli altyapıları tarafımızdan tamamlanmış,  aynı gün projeleri onaylatılmış, tesisatlarının hazır olması durumunda beklemeden gerekli kontrollerin yapılarak gaz arzının sağlanacağı bilgisi verilmiştir. Hafta tatili olan 13/11/2011 Pazar günü üç okulumuzun (Vakıflar İ.Ö.O. , T.O.B.B. İ.Ö.O. ve Ali Saruhan Anaokulu) tesisatları kontrol edilmiş ve gaz arzları sağlanmıştır.

Diğer okullarımızla ilgili olarak;  dönüşüm işlerini üstlenen yüklenicilerin yükümlülüklerini tamamlayamaması ve idare tarafından yapılması gereken işlemlerde gecikmeler yaşanması gibi, kurumumuzun sorumluluk alanı dışında gelişen  nedenlerle doğal gaz arzında bazı gecikmeler yaşanmıştır.

Okullarımızda yaşanan mağduriyetin kurumumuzla herhangi bir ilgisi bulunmadığını ve eksiklikler giderildiğinde bu okullarımıza doğal gaz arzı sağlamak için büyük bir özveriyle üzerimize düşeni yapacağımızı kamuoyuna saygıyla bildirmek isteriz.

Saygılarımızla...

İLGİLİ HABERİMİZ

'Donuyoruz Hocam', 'Gaz Yok Yapacak Birşey Yok'