Arena'da derbi ateşi

Arena'da derbi ateşi
Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasındaki dev derbide Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk edecek. Saat 19.00'da başlayacak maç, Lig TV'den canlı yayınlanacak.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftası bugün dev derbiye sahne olacak. Galatasaray ile Fenerbahçe, zirveyi ilgilendiren kritik maçta karşı karşıya gelecek. Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi Bülent Yıldırım yönetecek.
 
İKİ TAKIM İÇİN AYRI ANLAMLAR...
 
Derbi, haftaya bir maçı eksik olmasına rağmen Galatasaray ve Beşiktaş’ın 10 puan önünde giren lider Fenerbahçe için ayrı, Beşiktaş’ın Kayserispor karşısında kazanmasıyla 3. sıraya gerileyen ve en azından ligde ikinciliği elde tutmak zorunda olan Galatasaray için ayrı anlam taşıyor...
 
Fenerbahçe, deplasmanda taraftar desteğinden yoksun mücadele edeceği derbiyi kazanarak, şampiyonluk yolunda kalan 6 haftaya oldukça rahat girmek amacında.
 
Ev sahibi Galatasaray ise galip gelerek, hem şampiyonluk umutlarını az da olsa kalan haftalara taşımak hem de ikincilik yarışında Beşiktaş'a karşı avantajını korumak istiyor. Ayrıca bu maçın kaybedilmesi, sarı kırmızılı camiada ciddi huzursuzluğa yol açabilir...
 
CİM BOM’DA DROGBA BELİRSİZLİĞİ...
 
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Fenerbahçe maçının kadrosunu büyük ölçüde şekillendirdi. İtalyan teknik adam, Drogba'nın durumuna göre kadroya son şeklini verecek.
 
Kasığındaki sakatlıktan dolayı bir süredir takımdan uzak kalan Drogba'ya yapılacak son testin neticesi geçerli olacak. Testten olumlu sonuç alınırsa Mancini, tecrübeli golcüyü kadroya alacak. Fildişi Sahilli oyuncu, bu kritik maçta oynamak istediğini İtalyan teknik adama iletti. Mancini, Drogba ile ilgili kararini sabah antrenmanından sonra verecek.
 
GALATASARAY’IN MUHTEMEL 11’İ...

Muslera - Eboue, Semih, Hakan Balta, Telles - Melo, Yekta, Selçuk, Sneijder - Umut (Drogba), Burak
 
LİDERDE KEYİFLER YERİNDE...
 
Fenerbahçe ise Arena’daki derbiye rakibine oranla çok rahat çıkacak. Ligde açık ara liderlik sürdüren ve bu maçı kaybetse bile şampiyonluk yolundaki büyük avantajını koruyacak olan sarı lacivertlilerde hafta içindeki antrenmanda sakatlanan Egemen Korkmaz dışında eksik yok. Ersun Yanal'ın son haftalardaki formda takımı bozması beklenmiyor.
 
FENERBAHÇE’NİN MUHTEMEL 11’İ...

Volkan - Gökhan Gönül,  Bekir, Alves, Caner  - Mehmet Topal, Meireles, Emre, Kuyt - Sow, Emenike
   
Bu arada derbiye iki takımdan çok sayıda oyuncu kart sınırında çıkacak. Galatasaray'da Sneijder, Hakan Balta ve Ceyhun, Fenerbahçe'de ise Dirk Kuyt, Mehmet Topal, Emenike, Gökhan Gönül, Bekir ve Egemen sarı kart cezası sınırında...