Arzu Erbaş'ın katili yakalandı mı ?

Arzu Erbaş'ın katili yakalandı mı ?
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki hunharca cinayete kurban giden Arzu Erbaş Çakmakçı'nın katil zanlısının yakalandığı iddia edildi.

Hollanda´nın başkenti Amsterdam´daki hunharca cinayete kurban giden Arzu Erbaş Çakmakçı´nın katil zanlısının yakalandığı iddia edildi. Türk iş kadınının akrabalarından biri katilin kim olduğunu ´aşağı yukarı´ bildiklerini söyledi.

Erbaş´ın eşinin amcasının oğlu Hasan Çakmakçı, yaptığı açıklamada polisin zanlıya ulaşmak üzere olduklarına dair kendilerine bilgi verdiğini söyledi. Çakmakçı, "Zanlıyı şu an gizli tutuyorlar. Biz aşağı yukarı yapanın kim olduğunu biliyoruz. Ama cenaze daha yeni olduğu için defnedilene kadar zannediyoruz ki polis zanlıyı bize göstermeyecek" dedi.

Cinayetin görgü tanıklarının olduğunu belirten Çakmakçı, "Tahmin ettiğimiz bir kişi var. O olabilir. Tahmin ettiğimiz kişinin şu an yakalandığını polis bizden bilinçli olarak bizden saklıyor" diye konuştu.

KATİL, KREŞTEKİ ÇOCUKLARDAN BİRİNİN BABASI MI?

Hasan Çakmakçı, katilin kreşteki öğrencilerden birinin babası olduğundan şüphelendiklerini belirterek, "Ayrıldığı eşi, çocuklarının babasına gösterilmesini istemiyordu. Arzu Hanım da istemiyordu. Bu kişi yapmış olabilir. Bütün ipuçları onu gösteriyor" dedi.  

CENAZE NAMAZI KILINDI

Arzu Erbaş Çakmakçı için Zaandam Sultan Ahmet Camii´nde cenaze namazı kılındı. Zaandam Sultan Ahmet Camiinde düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 500 kişi katıldı. Cenaze namazını Lahey Din İşleri Ataşesi Fevzi Hamurcu kıldırdı. Genç iş kadını Arzu Erbaş Çakmakçı´nın 12 bıçak darbesi ile bıçaklanarak öldürülmesi Amsterdam´daki gurbetçiler tarafından lanetlendi ve kınandı. Vatandaşlar bu kadar değerli ve yardımsever bir genç iş kadının bu şekilde öldürülmesine bir anlam veremediklerini söylediler. Arzu Erbaş Çakmakçı´nın yakınları ise cenaze töreni sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Törende bir konuşma yapan Fevzi Hamurcu, "Gerçekten başarılı bir işkadınını yitirmenin acısını yaşıyoruz. Hollandalı ve Türkler tarafından sevilen ve sayılan bir hanımefendiyi kaybettik. Hollanda Türk toplumuna taziyelerimizi bildiriyoruz. Kendisini hayır duaları ile yolcu ettik. Allah bu topluma başka acı ve keder göstermesin" dedi.

ARZU HANIM BUNU HİÇ HAK ETMEDİ

Cenaze törenine katılan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hollanda Koordinatörü Mikail Güneş "Arzu Hanım bunu hiç hak etmedi. Kendi halinde, efendi, dürüst kimsenin malında gözü olmayan yardımsever bir hanım efendi idi" diye konuştu.

Cinayete bir anlam veremediklerini belirten Güneş, "Olayın ilk gününden beri elçiliğimiz, konsolosluğumuz ve biz sivil toplum örgütleri olarak yakından takip ettik. Yapanların bira an önce yargı önünde cezalandırılmasını istiyoruz.Hollanda polisi ve yargısına güveniyoruz.´´ dedi.

Zaandam Mecli Üyesi Ahmet Altıkulaç da olayların bir an önce aydınlatılıp canilerin en ağır cezayı almalarını istediklerini vurguladı.

Erbaş, Amsterdam'da kendine ait ilk çocuk yuvasını 2002 yılında açmış ve 2006 yılında da saldırıya uğradığı ikinci bir yuvayı hizmete sokmuştu.

Arzu Erbaş Çakmakçı´nın cenazesi bugün memleketine götürülmek üzere havayoluyla İstanbul´a gönderilecek. Cenazesi ise yarın cuma namazından sonra Sahil Camiinde kılınıp, Muradiye beldesindeki aile kabristanına defnedileceği açıklandı

ÖNCEKİ HABERLERİMİZ