Bakan Yazıcı Sahilde İftarda

Bakan Yazıcı Sahilde İftarda
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Belediyesi'nin Sahil Parkı'nda açtığı geleneksel iftar çadırında kendi eliyle yemek dağıttı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Belediyesi'nin Sahil Parkı'nda açtığı geleneksel iftar çadırındaki programa katıldı. İftar öncesi çadıra gelen insanlarla sohbet eden Yazıcı, kendi eliyle yemek dağıttı. Yazıcı burada yaptığı konuşmada, ''Bireyin özgürce ne istiyorsa onu ifade edebileceği, neye inanıyorsa inancının gereğini yapabileceği özgür ortamlar oluşturmak yönetimsel olarak bizim görevimiz'' dedi.

hayati-yazici-rize-iftar-2.jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-2.jpg

Ramazan ayında oruç tutmanın insanların adeta kimyasını düzelttiğini belirten Bakan Yazıcı, bu sayede gönüllerin ve ruhların da zenginleştiğini ifade etti.

Milyonlarca insanın oruç tutmasına rağmen çoğu kişinin iftarını sadece su, zeytin ve ekmekle açabildiğine işaret eden Yazıcı, ''Bu nedenle insan olarak bizler nefsimizi ve çevremizi içinde yaşadığımız toplumu bir aile olarak düşünürsek, insanları oruç vesilesiyle gözden geçirmek ve onları değerlendirmek ruhsal güzelliğimizi kat kat artırıyor'' diye konuştu.

Türkiye'nin sosyal ve toplumsal yapısının en önemli özelliğinin yardımlaşma olduğuna dikkati çeken Yazıcı, ''Ramazan aylarında ve bayramlarda bu özelliğimiz zirve yapıyor. Komşuluk özelliği önemli. Aynı özelliği taşıyan insanlar olarak birlikte iftar yapmakta önemli. Birlikte iftarlar dayanışmayı, kaynaşmayı artırır'' dedi.

 hayati-yazici.20120729115925.jpg-''Özgür ortamlar oluşturmak yönetimsel olarak bizim görevimiz''-

Hükümet olarak milletin değerlerini öne çıkarma noktasında var olan tüm engelleri kaldırmak için çabaladıklarını vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti: ''Bireyin özgürce ne istiyorsa onu ifade edebileceği, neye inanıyorsa inancının gereğini yapabileceği özgür ortamlar oluşturmak yönetimsel olarak bizim görevimiz. Zaten laiklikte bu anlama gelir. Bu açıdan Ramazan bereketi inşallah toplumumuzun dirlik ve refah içerisinde gelecek nesiller için daha güçlü sosyal doku oluşturmasına vesile olur.''

Yazıcı, konuşmasının ardından beraberindeki protokol üyeleriyle okunan dualar eşliğinde orucunu açtı.