Başbakan Erdoğan RÜ'nün İsim Değişikliğine Ne Dedi?

Başbakan Erdoğan RÜ'nün İsim Değişikliğine Ne Dedi?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize Üniversitesi'nin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değişmesine ne dedi? İşte ayrıntılar:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere geldiği babaocağı Rize'de ziyarette bulunduğu Rize Üniversitesi'nde yeniden gündeme gelen Rize Üniversitesi'nin isim değişikliğine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Nasip Rizeyeymiş. Rize için hayırlı olsun" dedi. Başbakan Erdoğan'ın isim değişikliğini kabul etmesiyle isim tartışmalarına nokta koyuldu ve "Başbakan Erdoğan bu görüşü kabul etmez" diyenlerin isim tartışmalarının başlamadan bitmesini sağladı.

olay53 haber muhabirimizin edindiği bilgiye göre Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'ın Rize Üniversitesi'nin isminin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi yönünde Başbakan Erdoğan’a sunduğu teklif sonunda gerçek oluyor.

Karal, aylar öncesinden Rize Üniversitesi isminin üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar geldiği dönemeçte hiçbir yardımını ve desteğini esirgemeyen Başbakan Erdoğan’ın isminin Rize Üniversitesi’ne yakışacağını ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi adı altında Rize Üniversitesi’nin daha çok değer kazanacağını vurgulayarak Başbakan Erdoğan’a telkinde bulundu.

Milletvekili Karal, Başbakan Erdoğan’ın Rize’ye son gelişi olan Kurban Bayramı tatilinde Rize Üniversitesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette Gümrük ve Ticaret  Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın da bulunduğu toplantıda konuyu yine gündeme taşıyarak Rize Üniversitesi’nin isminin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değişmesini Başbakan Erdoğan’a iletti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN "KISMET RİZEYEYMİŞ İLİMİZE HAYIRLI OLSUN"

erdogan-rize-universitesinde-2.jpg

olay53’ün edindiği bilgilere göre Başbakan Erdoğan daha önce defalarca karşı çıktığı bu görüşe bu kez karşı çıkmadı ve “Birçok üniversiteden bu yönde isim değişikliği teklifi geldi. Demek kısmet Rizeyeymiş. Rize için hayırlı olsun” dedi ve Rize Üniversitesi’nin isminin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değişimine yeşil ışık yaktı.

RİZE ÜNİVERSİTESİ SENATOSU SÜRECİ BAŞLATTI

Başbakan Erdoğan’dan yeşil ışık alan Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Çayeli İlçe Kongresi’nde ilk bombayı patlattı! ve Rize Üniversitesi’nin isim değişikliği için kanun teklifi hazırlayacaklarını açıkladı. Karal'ın başlattığı bu girişimin önünü açmak ve süreci hızlandırmak isteyen Rize Üniversitesi Senatosu geçtiğimiz gün tek gündem maddesiyle toplanarak Rize Üniversitesi’nin isminin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değişmesini oy birliğiyle kabul etti.

REKTÖR YILMAZ SENATONUN KARARINI YÖK'E ELDEN TESLİM ETTİ

Senatonun Rize Üniversitesi’nin isim değişikliğini kabul etmesinin ardından olay53’ün ulaştığı bilgiye göre Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Rize Üniversitesi Senatosu’nun almış olduğu bu kararı elden bizzat dün YÖK’e teslim etti.

Yine olay53’ün edindiği bilgilere göre Rize Üniversitesi’nin ismi yılbaşına kadar önce YÖK tarafından ardından TBMM’de kabul edilerek isim değişikliği Resmi Gazete’de yayımlanacak ve Rize Üniversitesi 2012 yılından önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ismini alacak.

olay53 - ÖZEL -

erdogan-rize-universitesinde-1.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Ve Senato Kararını Verdi Rize Üniversitesi'nin İsmi Değişti

RÜ Toplanıyor İsim Değişiyor

Rize Üniversitesi'nin Adı Recep Tayyip Erdoğan Olacak...