Çaykur'daki Baskılar Ağır Cezalık!

Çaykur'daki Baskılar Ağır Cezalık!
Tek Gıda, Çaykur’da baskı uyguladığı gerekçesiyle genel müdür hakkında suç duyurusunun ardından soruşturma izni için Ağır Ceza Mahkemesine gidiyor.

TEK Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun bizzat fabrika müdürlerini arayarak kendilerine bağlı işçilerin Öz Gıda İş Sendikası’na geçmesi için çaba sarf ettiğini iddia etti.

Çaykur’da çalışma huzuru kalmadığını ifade eden Türkel bunda baş sorumlunun Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu olduğunu söyledi.

mustafa-turkel-grev.jpgSütlüoğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Türkel, “Artık bizzat Çaykur genel müdürü bu işi organize ediyor.

Genel müdür fabrika müdürlerini arıyor. Genel müdür hakkında suç duyurusunda bulunduk. Soruşturma izni için Ağır Ceza Mahkemesine başvuracağız. Devletin bürokratı bu tür işlerle uğraşamaz. Çaykur işçisi ise bütün bu hukuksuzluklara ve baskılara rağmen Tek Gıda İş bünyesinde bulunmaya devam etmektedir. Ayrıca kağıt üzerinde hala grev devam ediyor. Devam ettiği sürece Tek Gıda İş Sendikası yetkili sendika olmaya devam edecektir” dedi.

ÜYELERİMİZ SÜRGÜNE GÖNDERİLİYOR

Çaykur işçisi üzerinde çok yoğun bir baskı olduğunu ifade eden Türkel, “Çaykur işçisini sindirmek istiyorlar.  Adeta her gün çetele tutuluyor. Her gün bu çeteleye uymayan arkadaşlarımız fabrikalarda sürgüne gönderiliyor. Bayan arkadaşlarımızı birebir fabrika müdürleri çağırarak ‘sizin yüzünüzden zorlanıyorum’ diyerek aleni olarak tehdit ediyor. Çaykur işçisinin bütün bu baskılara rağmen hala yarıya yakını Tek Gıda İş Sendikası’ndadır. Grev aşamasından bu yana insan üstü bir baskı yapılmasına rağmen durum budur.

Çaykur Genel Müdürü ise Öz Gıda İş Sendikası’nın avukatlığını yapmaya başladı. Ancak şu unutulmasın. Kağıt üzerinde devam eden grev ya toplu iş sözleşmesi imzalanmasıyla kalkacaktır ya da Tek Gıda İş sendikasının orada hiç üyesi kalmayacaktır. Bu durumda Çaykur bu grevin uygulanabilirliği kalmadığını göstermek için dava açacaktır. Ancak bu da 2-3 yıllık yargılama sürecini beraberinde getirecektir.  Dolayısıyla Tek Gıda İş sendikasıyla Çaykur yönetimi eninde sonunda masaya oturup toplu iş sözleşmesi imzalayarak bu sorunu çözebilir. Aksi bir durum yıllarca devam edecek bir süreci getirecektir. Sendikasına sahip çıkmaktadır” diye konuştu.