Cenaze Rize`ye getirildi

Cenaze Rize`ye getirildi
Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Türk iş kadını 33 yaşındaki Arzu Erbaş Çakmakçı’nın cenazesi memleketi Rize’ye getirildi.

Arzu Erbaş Çakmakçı’nın cenazesi Hollanda’nın başkenti Amsterdam’dan Türk Hava Yollarına (THY) ait tarifeli uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinden aktarmalı olarak saat 01.15 sıralarında Trabzon Havalimanına getirildi.

Eşi Hakkı Çakmakçının da bulunduğu uçakla getirilen Arzu Erbaş Çakmakçı’nın cenazesini burada babası Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş ile ağabeyi Mehmet Erbaş ve çok sayıda kalabalık gözyaşları arasında karşıladı. Cenazenin Havalimanından alınıp Diyanet Vakfına ait nakil aracına konması sırasında tabuta sarılan baba Mustafa Erbaş, “Ben seni böylemi karşılayacaktım” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Cenaze daha sonra önlerinde Türk bayrağı ve siyah kurdele bulunan yaklaşık 30 araçlık konvoyla Rize’ye götürüldü.

7875

Bu arada Çamlıbel Mahallesi’ndeki cenaze evinin önüne Türk bayrağı asıldı. Cenazenin eve getirilişi sırasında ise yakınları gözyaşlarına boğuldu. Arzu Erbaş Çakmakçı’nın cenazesi öğlen namazı sonrası Sahil Camiinde kılınarak Muradiye Beldesi’nde toprağa verilecek. 

7876

ÖNCEKİ HABERLERİMİZ