Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Çay cüzdanı sahibi emeklilerle çiftçi emeklisi de ikramiye alabilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Çay cüzdanı sahibi emeklilerle çiftçi emeklisi de ikramiye alabilecek
Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olduğu için, çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamayan aralarında çay cüzdanı sahibi emeklilerin de olduğu 1,5 milyon çiftçiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde geldi.

Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle çalışmayan emeklilere tek seferlik ödenen 5.000 liralık ikramiyenin kapsamı dışında kalan emekli çiftçilerle ilgili yeni bir düzenleme yapılacağı kaydedildi.

Daha önce üretim faaliyetleri nedeniyle Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) kayıtları bulunan; ancak bugün herhangi bir üretim faaliyeti olmayan, sayıları yaklaşık 1,5 milyonu bulan çiftçiler, 1 Ekim 2023 tarihine kadar çalışmayan emekliyi kapsayan ikramiyeden yararlanamayınca, AK Parti yönetimi ve milletvekillerini âdeta telefon ve mesaj yağmuruna tuttu. Çiftçilerin büyük bölümü, ÇKS kayıtlarını sildirmek için ziraat odalarında kuyruk oluşturdu.

BAKAN IŞIKHAN VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A İLK BİLGİ AK PARTİ RİZE İL BAŞKANI HİKMET AYAR’DAN… TORBA TEKLİFE GİRECEK

Çay cüzdanı sahibi emeklilerle ÇKS’ye kayıtlı çiftçilerin emekli ikramiyesinden faydalanamayacak olmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize programından günler öncesinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a ileten AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, başta Rize ve bölge illerindeki çay üreticileri olmak üzere ülke genelindeki çiftçilerin mağduriyet yaşayacağını dile getirerek düzenlemeye gidilmesini talep ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize ziyaretinde de konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktardı ve yaşanacak mağduriyete dikkat çekti. İl Başkanı Ayar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada ise önümüzdeki haftalarda emekli çiftçilerin ikramiye alabilmeleri için düzenleme yapılabileceğini ve bunun bir torba teklifle TBMM Genel Kuruluna gelebileceğini belirtmişti.

İl Başkanı Ayar’ın sorunun ÇKS kayıtlarından kaynaklandığını bildirdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’la bir araya gelerek problemi çözmeleri talimatını verdi.

Kaynak:2mart.com.tr

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27 Yorum