Erzincanlı şehidin baba ocağına ateş düştü

Erzincanlı şehidin baba ocağına ateş düştü
Diyarbakır'da teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu'nun (26) baba ocağına ateş çabuk düştü.

Akşam saatlerinde olayı haber alan şehit annesi fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Hain saldırıda şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu'nun 3 yıldır Diyarbakır'da görev yaptığı, 1 buçuk yıl önce Hacer Aksu ile evlendiği ve 6 aylık bir kız çocuğuna sahip olduğu öğrenildi. 10 kardeşin en küçüğü olan şehidin, yaklaşık 1,5 yıl önce babasını kaybettiği öğrenildi.

fahrettin-aksu-erzincan.jpg

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında arama tarama yapan Silvan Komando Taburu timleri pusuya düşürülmesi sonucu çatışma çıkmış ve atılan el bombaları nedeniyle meydana gelen yangında 13 asker şehit olmuş, 7 asker de yaralanmıştı. Şehit olan askerlerin kimlik bilgileri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, şehitlerden birinin 26 yaşındaki Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu olduğu bilgisi baba ocağına ulaştı. 1,5 yıllık evli ve 6 aylık çocuğu olduğu öğrenilen şehit uzman çavuşun İnönü Mahallesi'nde oturan Abisi Nizamettin Aksu'ya ulaşan haber sonrası Çayırlı ilçesi Yazıkaya Köyü'ndeki Şükran Aksu ve yakınları da oğlunun evine geldi.

1.20110715044822..jpg

Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu'nun şehit olup olmadığı konusunda uzun süre bilgi alamayan yakınları, Diyarbakır'dan gelen telefon üzerine yıkıldı. Şehidin annesi Şükran Aksu rahatsızlanınca eve çağırılan bir ambulansla Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gece geç saatlere kadar resmi bir açıklama yapılmasını bekleyen şehit yakınlarını ziyaret eden Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, aileye başsağlığı diledi.