Fabrika Müdürleri Görevden Alındı

Fabrika Müdürleri Görevden Alındı
Çay fiyatının açıklandığı toplantıya olay53'ün haberi damgasını vurdu! Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu haberimizi doğrulayarak fabrika müdürlerinin görevden alındığını belirtti ve yaşananlardan dolayı üreticilerden özür diledi.

olay53'ün gündeme taşıdığı haberin ardından Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kendisini hata yapmaya zorlayan Çay fabrikalarının müdürlerini görevden aldığını açıkladı.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde düzenlenen 2012 yılı yaş çay kampanyası açılış töreninde konuşma yapan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, geçtiğimiz günlerde olay53 sayfalarında yayımladığımız haberi doğruladı ve üreticilerden özür dileyerek, kendisini hata yapmaya zorlayan o fabrika müdürlerinin görevden alındığını kaydetti.

Genel Müdür Sütlüoğlu yaptığı konuşmada, "Geçen yıllara oranla üretici  çay tazeyken hızlı şekilde tarlaya girdi. Ve çayını toplamaya başladı. Herkes izdiham olmadan önce çayımı vereyim düşüncesiyle hareket edince bizde biranda çaya boğulduk ve jkontenjan uygulamasına başlamış olduk" dedi.

OLAĞAN SIKINTILAR YAŞADIK

Kapasite artırımı yaptıkları fabrikaların birkaç gün gecikmeyle devreye girdiğini ifade eden Gemel Müdür Sütlüoğlu, diğer fabrikaların ise devreye girdiğini ve çalıştığını anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü: Şu an tüm fabrikalarımız devrede. Sadece ilave bir fabrika kurduğumuz Arhavi fabrikamızın yeni bölümü 1-2 gün içinde devreye alınacak. Sezon başı bazı olağan sıkıntılar yaşadık. Her yeni yapılan işlem, teknolojide yenileme, kapasite artırımı mutlaka bir deneme süresinden geçmek zorundadır. Bizim çayla deneme yapma şansımız malesef yok. Biz bu deneme süresini çayla beraber yaşıyoruz. Sıkıntılar bu sürede hızlı bir şekilde gideriliyor. Sık sık elektrik kesintileri yaşadık. Trafo yanmaları oldu. Doğalgaz bağladığımız fabrikalarda doğalgazdan su çıkması sıkıntıları oldu. Yeni fırınların alıştırılması döneminde sıkıntılar oldu. Bunlardan dolayı full kapasite çalışamadık.

İDARİ YÖNDEN EKSİKLİKLER OLDU - O FABRİKA MÜDÜRLERİ GÖREVDEN ALINDI - ÖZÜR DİLİYORUM

İdari yönden bazı eksiklikler olduğunu kabul eden Sütlüoğlu, "İdari yönden bazı eksiklikler oldu bunu da ben kabul ediyorum. Bazı müdürlerimiz malesef yetersiz kaldı. Yapmaları gerekenleri yapamadılar. Bunlardan bazılarını görevden aldık. Diğerleri hakkında da gereken işlemler yapılıyor. Ben herşeye rağmen meydana gelen aksaklıklar için sevgili hemşerilerimden ve üreticilerimizden özür diliyorum" dedi.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Görevden Alınan Fabrika Müdürleri 

Çaykur Kampanyaya Hazırlıksız Yakalandı