Günlük Ciroları 100 Bin Tl.

Günlük Ciroları 100 Bin Tl.
Türkiye'de ilk defa suç üstü yakalanarak Rize’de adli makamlara sevk edilen telefon dolandırıcısının verdiği ifadeler tüyler ürpertti.

Telefon dolandırıcılığında organize çalışarak günlük 100 Bin Tl. kazanıp vatandaşları mağdur ediyorlar.

Rize’de geçtiğimiz günlerde H.K.’yı 17 Bin, A.E.’yi ise 6 Bin Tl.’lik ziynet eşyasını telefon dolandırıcılığı yöntemiyle dolandıran Şanlıurfa’nın Siverek ilçe nüfusuna kayıtlı Sezai K., dün otomobiliyle Rize’den kaçmaya çalışırken Dedeman Oteli önünde polis ekiplerince kıskıvrak yakalanmıştı. Şüpheli şahıs Sezai K., bugün ise adli makamlara sevk edildi. Zanlının emniyette verdiği ifadelerin ise tüyler ürpertici türden olduğu öğrenildi.

rizede-telefon-dolandiriciligi.jpg

rizede-dolandiriciliktan-yakalandi.jpg

rized-edolandiricilik.jpg

rizede-dolandiriciliktan-yakalandi-1.jpg

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde organize bir ekip tarafından vatandaşların cep ve ev telefonlarının Polis İmdat Hattına ait 155 numarasına benzer bir telefon numarası olan +9 155 ile arandıklarını, kendilerinin ise il sorumlusu olarak çalıştığını kaydeden zanlı, bu yöntemle dolandırdıkları vatandaşlardan günlük 100 Bin Tl. kazanç elde ettiklerini açıkladı.

Akçakale’deki ekibin ülke genelinde çalıştığını ve Rize ile Trabzon il sorumlusunun kendisinin olduğunu belirten zanlı, cep telefonuyla görüşülen vatandaşları, telefon numarasının ya da nüfus kağıdının adli suça karıştığı gerekçesiyle kandırdıklarını ve sivil polisin parayı ya da değerli eşyaları almak için verilen adrese geleceği yönünde ikna edildiklerini kaydetti.

Dolandırıcılara altın ve kıymetli eşyalarla beraber paralarını kaptıran mağdurlar ise, telefon ekranlarında +9 155 numarasından arandıklarını görünce şüphelenmediklerini ve polis tarafından arandıklarını düşündüklerini ancak bir anlık dalgınlıkları nedeniyle polis imdat hattının önünde +9 olmadığını unuttuklarını belirtti.

rizede-dolandiriciliktan-yakalandi-2.jpg

OLAYIN GEÇMİŞİ

05 Ocak.2014 günü saat: 11.30 sıralarında A.E. isimli şahıs evinde bulunduğu sırada ev telefonunu arayarak kendisini polis olarak tanıtan şahsın, A.E’nin  üzerine hat çıkartıldığını, bu hattın hırsızlık olayına karıştığını, evinde arama yapacağız, elinde bulunan altınları ve paraları poşet içerisine koy, poşeti de bir okul önündeki bir araç üzerine bırak, demesi üzerine, A.E. 4 adet bilezik, 3 adet altın yüzük ve 1 adet alyans yüzüğü (Toplam 5000 Lira değerinde) poşete koyarak okulun önünde bulunan gri renkli araç üzerine koyarak olay yerinden uzaklaşmıştı. Bu görüntülergüvenlik kameraları tarafından an be an kaydedilmişti.

rizede-dolandiricilik.jpg

Aynı dolandırıcı, 06 Ocak 2015 günü ise H.K isimli vatandaşımızın telefonunu +9 155 numaralı telefondan arayarak kendisinin polis olarak tanıtarak H.K’ya “Rize’de bir kuyumcunun soyulduğunu ve 2 hırsızın yakalandığını, yakalanan şahısların çalmış oldukları altınları H.K’ya verdiklerini söyleyip, Savcı Beyin kendisini arayacağını ve telefona bakmasını söylemiştir. Akabinde kendisinin savcı olduğunu söyleyen şahıs H.K’ya altınları bul dediğini, kendisi de evde korktuğundan dolayı 5 adet altın burma bilezik, 1 adet orta kalın altın bilezik, 1 adet düz altın bilezik, 2 adet hasır takımı ve 14 adet küçük altını (Toplam 17000 Lira) kapıya gelen kendisini polis olarak tanıtan şahsa vermişti.

A.E. ve H.K. isimli vatandaşların Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi olmaları üzerine; yapılan titiz araştırmalar neticesinde kamera kayıtları incelenerek şahsın Şanlıurfa/Siverek nüfusuna kayıtlı Sezai K. olduğu tespit edilmiş, şahsın takibi sonucu Trabzon’dan Rize istikametine doğru tekrar bir dolandırıcılık olayı için gittiği sırada polis ekiplerince kıskıvrak yakalanmıştı.

rizede-dolandiricilik-1.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Bu Telefon Numarasına Dikkat!

Dolandırıcı Rize’den Kaçmaya Çalışırken Yakalandı

Rize’de İnanılmaz Dolandırıcılık VİDEO İZLE