Hikmet Karaman: "Golü Biraz Daha Önce Atsaydık..."

Hikmet Karaman: "Golü Biraz Daha Önce Atsaydık..."
Türkiye Ziraat Kupası 3. tur müsabakasında Rizespor, Orhangazispor’u son saniyelerde bulduğu golle 1-0 mağlup ederek tur atladı. Maçın ardından iki takımın da teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda normal sürenin 90+5. dakikasında Chevalier'in kaydettiği golle adını gruplara yazdıran Rizespor'da Teknik Direktör Hikmet Karaman maç sonu yaptığı açıklamada, "Golü biraz daha önce atsaydık daha farklı maç ortaya çıkardı." dedi.

Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman maç sonu yaptığı açıklamada, “Tur atadık, gruplara kaldık. 90 dakika boyunca net pozisyonlarımız var. Zaman zaman beceriksiz davrandık. Kulübede bekleyen arkadaşlarımızı görme fırsatı bulduk. Kupa maçları zor. Golü biraz daha önce atsaydık daha farklı maç ortaya çıkardı. Nihayetinde gruplara kaldık” dedi.

Karaman, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, istedikleri pozisyonları bulduklarını belirterek, "Oyun içerisinde net pozisyonlarımız var. Zaman zaman beceriksiz davrandık. Ligde oynatmadığımız futbolcuları oynatmak önemli. Kupa maçları zor. Sürpriz sonuçları görüyoruz. Golü erken atsaydık işler daha kolay olabilirdi. Gruplara kalmak önemli. Maç içerisindeki teferruatları değerlendireceğiz" diye konuştu. 

Kendileri için ligin çok önemli olduğunun altını çizen Karaman, "Mersin İdmanyurdu maçı çok büyük bir final. Rakibimiz kupa maçına tamamen altyapı destekli çıkmış. Bizim maçta alacakları bir mağlubiyet işlerini zorlaştırır. Bülent Korkmaz takıma geldikten sonra etkili olduğunu gösteriyor. Kolay maç yok. Bu maç çok değerli. Bizimde alt sıralar veya üst sıralar için kaderimizi belirleyecek" ifadelerini kullandı.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Orhangazispor Teknik Direktörü Cevdet Uzunköprü ise, 3. Lig takımı olarak bir Süper Lig takımına karşı iyi mücadele ettiklerini belirterek, “Bugün Rizespor çok güçlü ekip. Süper Lig'in en iyi ekiplerinden bir tanesi. Kadro yapısı olarak 6-7 futbolcusunu sahaya çıkarmadı. Rizespor’a karşı çok iyi futbol oynadık. Gruplara kaldığı için tebrik ediyoruz. Bu maçı kazanabilirdik. 7-8 pozisyona girdik. 90+4 de yediğimiz golle mağlup olduk. 3. Lig'deki bir takım olarak Süper Lig’deki bir takıma karşı böyle bir mücadele ortaya koymak bizim için sevindirici. Oyuncularımı kutluyorum” dedi.