Petran Yaylası Macera Tutkunlarını Ağırladı

Petran Yaylası Macera Tutkunlarını Ağırladı
Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyeleri ve Rize’den katılan doğa severler, Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Kabahor Yaylası'nda...

Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyeleri ve Rize’den katılan doğa severler, Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Kabahor Yaylası'nda araçlarından inerek Petran Yaylası'na yürüyüşe geçtiler. Kaçkar Dağları'nın eteklerinde yer alan bu yürüyüş parkurunda doğaseverler, muhteşem doğa güzellikleriyle, zengin endemik bitki yapısıyla, temiz havasıyla, keyifli anlar yaşadılar.

petran-yaylasi-macera-tutkunlarini-agirladi-(1).jpg

Parkurun dik olması nedeniyle bir gurup macera sever doğa tutkunu, kestirme diye tabir edilen bir yürüyüş alanından Petran Yaylasına ulaşmak istedi. Bu parkurun yürüyüşe uygun olmaması yüzünden zor anlar yaşayan macera severler, yaklaşık iki saat boyunca zor engebeli, ormanlık ve dik yamaçları aşarak düz olan yürüyüş parkuruna ulaşmaya çalıştılar. Bu esnada macera severlerin üzerine yağan yağmur ve dolu yüzünden yürümekte de zorlandılar. Bir doğa sever katılımcının ayağının burkulmasının ardından zor parkuru arkadaşlarının yardımıyla zorda olsa tamamlayabildiği görüldü.

petran-yaylasi-macera-tutkunlarini-agirladi-(2).jpg

Yorucu bir parkurun ardından Petran Yaylası’na ulaşan doğa severler, muhteşem doğa görüntüsü ile karşılaştılar. Burada bol bol fotoğraf çektirerek yaşadıkları anları telefonlarla yakınlarına ilettiler. Eski yapıdaki evleriyle öne çıkan Petran Yaylası, yaylacıları ve bölgenin sıcakkanlı, misafirperver insanlarını görmek de mümkün oldu. Yaz aylarında çok güzel görüntüler sunan Petran Yaylası’na giderken soğuk havaya karşı hazırlıklı gitmek de fayda olduğunu katılımcılar vurguladı. Bölge sakinleri yaylanın kış aylarına göre yaz aylarında daha da güzel olduğunu belirtti.

petran-yaylasi-macera-tutkunlarini-agirladi-(4).jpg

Zor ve keyifli bir etkinlik yaptıklarını ifade eden Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) Başkanı Sevgi Gültekin “Doğu Karadeniz ve özellikle Rize bölgesi dünyada görülmesi gereken nadir yerlerden birisi olduğunu düşünüyorum. Buraları görmek isteyenlere tavsiyem yerel kılavuzlar eşliğinde buralara gelmeleri gerekmektedir. Çünkü bu yaylalar zor ve karışık bir yürüyüş parkuruna sahiptir. Yerel Kılavuzlar buraların tamamını biliyorlar. Bu şekilde gezileri daha keyifli ve yararlı olur” diye konuştu.

petran-yaylasi-macera-tutkunlarini-agirladi-(3).jpg

petran-yaylasi-macera-tutkunlarini-agirladi-(5).jpg

petran-yaylasi-macera-tutkunlarini-agirladi-(6).jpg

petran-yaylasi-macera-tutkunlarini-agirladi-(7).jpg

petran-yaylasi-macera-tutkunlarini-agirladi-(8).jpg

petran-yaylasi-macera-tutkunlarini-agirladi-(9).jpg