Rize Bahçeşehir Koleji Covid-19 Salgını için Siperlik Üretti

Rize Bahçeşehir Koleji Covid-19 Salgını için Siperlik Üretti
Rize Bahçeşehir Koleji İl Sağlık Kurulu isteği üzerine, Covid-19 salgını nedeniyle Hastane Yoğun Bakım ünitelerinde kullanılmak üzere Siperlik üretimine başladı. İlk parti ürünleri Hastaneler birliğine ve Rize Devlet Hastanesine teslim edildi.

Bahçeşehir Koleji Rize Kampüs Kurucusu Aziz Sonkaya, tüm bahçehir kolejlerinde olduğu gibi Rize Bahçeşehir Koleji Maker İnovasyon Kulübünde Sağlık çalışanlarımıza 5 gündür yüz siperlik ürettiklerini söyledi. Ekip olarak 24 saat üretime devam ettiklerini ifade eden Sonkaya önceki gün ilk parti ürünleri yoğun bakımda çalışan sağlıkçılar için tamamladıklarını, hastaneler birliği başkanı Mustafa Sakınla beraber Rize Devlet Hastanesi Başhekimliğine teslim ettiklerini belirtti.

aziz-sonkaya.jpg

Sonkaya, İkinci parti ürünler için de Maker İnovasyon Kulübü öncülüğünde yine 24 saat üretime devam edeceklerini, teslimatın Dünya Sağlıkçılar gününe denk gelmesinin tesadüf olduğunu, Hayatlarını toplum için tehlikeye atan, tüm yaşamını iyiliğe ve ufak olsa da bir şeyler yapabilme onlara yardımcı olma duygusu bizim motivasyonumuzu yükselttiğini söyledi.

Eğitim bilgiyi toplum yararına dönüştürmelidir. Bu prensibi ilke edindiklerini belirten inovasyon kulübü öğretmeni Aylin Demirhan, Maker İnovasyon kulübünü 21.yüzyıl becerileri kazandırırken aynı zamanda 4.0 Endüstrinin ürünlerini çocukların yakından tamamlanmasına katkıda bulunduğunu söyledi. Yeni bir dünya düzenine geçişte teknolojik becerilere uyum sağlaması,  3D yazıcıda ürettiğimiz maskeler hem toplum hayatına katkı vermemizi hem de yeni sanayi becerilerini şimdiden edinmemizin yolunu açtığını ifade etti.

bahcesehir-koleji.jpg