Rize Milletvekili Avcı’dan Basın Bayramı Mesajı

Rize Milletvekili Avcı’dan Basın Bayramı Mesajı
AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Avcı mesajında, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlandığını belirterek, “Basın mensuplarımız yereldeki, ülkemizdeki ve dünyadaki  gelişmeleri, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada ve toplumu aydınlatmada büyük bir görev ve sorumluluğu da üstlenmişlerdir. Basın mensuplarımız mesai mefhumu gözetmeksizin her türlü zorlu şartlara rağmen görevlerini büyük bir özveri ile icra etmektedirler. Kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatmak için çalışan  basın mensuplarımız haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan  mesleklerin başında geliyor.

Bu anlamda bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan başta yerel basın mensuplarımız olmak üzere, 110. Yıldönümünde bütün gazetecilerin ve basın kuruluşlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum.” dedi.