Rize Müftülüğü'nde Görev Değişikliği

Rize Müftülüğü'nde Görev Değişikliği
Rize İl Müftülüğü ile ilçe müftülüklerinde görev değişikliği oldu. İşte Rize’nin yeni müftü yardımcısı ile ilçe müftülerimiz…

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İl Müftü yardımcısı ve İlçe Müftüsü atamaları gerçekleşti. Atamalar sonrasında Rize İl Müftülüğü ile Kalkandere ve Ardeşen ilçelerine yeni müftü atandı.

Rize İl Müftü Yardımcısı Yahya Çankaya yapılan atamalar sonrası Kayseri ili Kocasinan İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. Yahya Çankaya'dan boşalan Rize İl Müftü Yardımcılığına ise Amasya ili Göynücek ilçesi Müftüsü Rüstem Can atandı.

Rize Güneyceli olan Müftü Yardımcımız Yahya Çankaya, 2005 yılından itibaren Rize İl Müftü Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Rize İl Müftü Yardımcılığına atanan Rüstem Can ise 1969 tarihinde Sivas’ın Suşehri ilçesinde doğdu.

Kalkandere İlçe Müftülüğüne Adana İli Aladağ ilçesi Müftüsü Mustafa Erdem atanırken daha önceden ilçe müftüsü başka yere atanan ve vekaleten yürütülen Ardeşen İlçe Müftülüğüne ise Aksaray ili Eskil İlçe Müftüsü Yaşar Zengin'in  atamasının yapıldığı öğrenildi.

mustafa-erdem-yasar-zengin.jpg

YAHYA ÇANKAYA KİMDİR?

yahya-cankaya.20120713200648.jpg

1954 yılında Rize ili Güneyce beldesinde doğdu.İlk okulu (1964) ve hıfzını köyünde tamamladı.Kur'an ve Arapça ilimleri de bölgesinde tahsil etti.İmam-Hatip Lisesini Rize'de (1974)bitirerek asker dönüşü (1977)başladığı yüksek tahsilini ,İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde (1983)tamamladı.1975 tarihinde Müezzin-Kayyım olarak göreve başladı.Sırasıyla,1978 yılında İmam-Hatip,1985'te Murakıp,1984 tarihinde vaiz,1990 da Rize İl Müftülüğü Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Artvin İli Hopa İlçesi vaizi iken,4 yıl Hollanda'da görev yaptı.1991 yılında Rize-Derepazarı İlçe Müftülüğüne atandı.Bu görevde iken 1997 yılında bu defa görevli olarak gittiği Fransa'dan 2003 te geri döndü.Aynı yıl Rize-Kalkandere İlçe Müftülüğü görevine tayin oldu.2005 yılında da Rize İl Müftü yardımcılığına atandı.Halen bu görevini sürdürmekte olup,Arapça ve Fransızca bilmektedir.

RÜSTEM CAN KİMDİR?

rustem-can.jpg

03.01.1969 tarihinde Sivas’ın Suşehri ilçesine bağlı Gökçekaş köyünde doğdu. Anne ve babasının milli eğitimdeki memuriyetlerinden dolayı eğitimine İstanbul’da başladı. İlkokulu Fatih’te Vasıfçınar İlkokulu’nda okuduktan sonra Fatih/Hırka-i Şerif Kur’an Kursu’nda merhum Ziya ATICI Hocaefendi’den hafızlığını ikmal etti. Düzenlenen Türkiye hafızlık yarışmalarında İstanbul’u temsil etti. 1981’de İstanbul İmam Hatip Lisesine kaydolarak 1988’de buradan mezun oldu. Yine aynı yıl açılan imam-hatiplik imtihanında başarılı olarak 02.01.1989’da İstanbul- Şile’de imam-hatip olarak göreve başladı. 1992 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanmasının akabinde Erzurum Merkez Üniversite Lojmanları Camii’nde görev aldı.

1994 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yatay geçiş yaparak Beyoğlu Müftülüğüne bağlı Turşucu Hüseyin Çelebi Camii’nde İmam-Hatipliğe devam etti. Buradan Haseki Eğitim Merkezine devam ederek 2002 yılında buradan mezun oldu. ’’Başlangıçtan Günümüze Kur’an Tefsiri’’ isimli mastır tezini tamamladı. Kısa süreli olarak Kağıthane’ye bağlı Abdulhamit Han Camii’nde görev yaptıktan sonra yapılan eğitim merkezi öğretmenliği sınavında başarılı olarak Samsun Eğitim Merkezine stajyer öğretmen olarak atandı. Yaklaşık iki ay sonra yapılan müftülük imtihanında başarılı olarak 2002 yılında Şırnak/Beytüşşebap’ta ilçe müftüsü olarak göreve başladı. 2004 yılında Çankırı/Atkaracalar ilçesine tayin oldu. 2006 yılında İsveç/Göteborg’taki Göteborg Diyanet Camii’nde Din Görevlisi olarak görevlendirildi. Burada bulunduğu süre içerisinde yoğun bir şekilde diyalog faliyetlerine katılarak Göteborg’ta kurulan "Diyalog Grubu" nun kurucuları arasında yer aldı. İsveç Din Hizmetleri Müşavirliğini temsilen İngiltere/Leicester’ de yapılan diyalog toplantısına katıldı. Yurtdışında kaldığı süre içerisinde Ingilizce ve İsveç’ ce eğitimine devam ederek lise seviyesinde diploma aldı. 2010 yılında yurtdışı dönüşünde Amasya’nın Göynücek ilçesinde ilçe müftüsü olarak göreve başladı. Halen bu görevinde devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk babası olup Arapça, İngilizce ve İsveç’ce bilmektedir.