Rize'de 74 Girişimci Sertifika Aldı

Rize'de 74 Girişimci Sertifika Aldı
RİSİAD ve KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' sertifikaları verildi.

RİSİAD ve KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' sonunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri verildi. Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu, buradaki konuşmasında , Türkiye ekonomisinin devler ligine çıkması gerektiğini söyledi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nda (RTSO) düzenlenen sertifika törenine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Karamustafa, Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz, Türk Telekom İl Müdürü Rüstem Koçal, KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta, RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu ve kursiyerler katıldı.

1.20120712233054.jpg

mustafa-kulunkoglu.20120712233109.jpgKülünkoğlu, Türkiye'de ve dünyada olduğu gibi Rize'nin de en önemli problemlerinin başında işsizlik ve ekonomik durgunluğun geldiğini belirterek, ''Bu sorunu çözecek olanlar yeni istihdam alanları oluşturacak olan girişimcilerimizdir. Girişimciler desteklerden ve imkanlardan en iyi şekilde istifade etmek zorunda. Türkiye ekonomisini devler ligine çıkarmalıyız. Üretim, satış, pazarlama gibi alanlarda en iyisini yaparak, başta Rize olmak üzere ülke ekonomisine katkı sağlamalıyız'' dedi.

'Hayat boyu iş' diye bir kavramın kalmadığını ve 'Hayat boyu eğitim' kavramının olduğunu ifade eden Külünkoğlu, sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere tavsiyelerde bulunarak, ''Kurs sürecinde kazanmış olduğunuz bilgilerle yetinmeyin, kendinizi devamlı olarak yenileyin. Dönem başkasından iş bekleme dönemi değil, kendi iş imkanını kendinin oluşturma dönemidir'' diye konuştu.

selcuk-usta.20120712233501.jpgProgramda konuşan KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta ise 2010 yılında kurulduklarını kaydederek, ''2011 ve 2012 yılı adeta bir girişimcilik yılı oldu. 2 yılda Rize'de 500 girişimci kurslarımıza katıldı ve 50 girişimcimiz kendi işini kurdu. Rize bu anlamda diğer illere göre daha başarılı bir durumda. Bundan sonraki hedefimiz yenilikçi girişimcilere fırsat vermektir'' dedi.

osman-karamustafa.20120712233433.jpgProgramda son olarak konuşan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Karamustafa ise herkese kendi projelerini yazmalarını tavsiye ederek, “Kendi projenizi mutlaka kendiniz yazın, proje danışmanları adı altındaki çantacılara kendinizi kaptırmayın” dedi.

Program sonunda, eğitim seminerine katılan 90 kişiden sertifika almaya hak kazanan 74 kursiyere sertifikaları verildi. RİSİAD Başkanı Külükoğlu, eğitim seminerine katkılarından dolayı KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Karamustafa'ya plaket verdi.

mustafa-kulunkoglu-selcuk-usta.jpg

risiad-ve-kosgeb’den-74-girisimciye-sertifika-1.jpg

risiad-ve-kosgeb’den-74-girisimciye-sertifika-2.jpg

risiad-ve-kosgeb’den-74-girisimciye-sertifika-3.jpg