Rize'de FETÖ/PDY Soruşturmasında Doktora Adli Kontrol. 2'si Okul Müdürü 4 Kişi Aranıyor

Rize'de FETÖ/PDY Soruşturmasında Doktora Adli Kontrol. 2'si Okul Müdürü 4 Kişi Aranıyor
Rize'de FETÖ/PDY yönelik soruşturma gözaltına alınan ve emniyette sorgulamaları tamamlanan biri doktor 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

Rize'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "Terör örgütüne üye olmak ve finansal destek sağladığı" iddiasıyla gözaltına alınan ve Rize İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamaları tamamlanan biri doktor 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Birinci soruşturma kapsamında 4 kişinin arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağladıklarından gözaltına alınan Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından örgütün il sağlık sorumlusu olduğu iddia edilen doktor M.B. ile H.A. emniyetteki sorgulamalarının ardından bugün mahkemeye çıkarıldı.

M.B. ve H.A. adli kontrol şartı  ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılırken, birinci soruşturma kapsamında cemaate yakın  2 ayrı okul müdürü İ.D. ve F.K. ile örgütün yeni il imamı olduğu iddia edilen H.Ç. ve yönetim kurulu üyesi O.T.’nin arama çalışmalarının ise devam ettiği bilgisine ulaşıldı.