Rize’de Genel Müdür Sütlüoğlu'na Büyük Öfke

Rize’de Genel Müdür Sütlüoğlu'na Büyük Öfke
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun yaş çay üreticisinin Çaykur kotasına kısıtlama getirerek Çaykur’a çay satışını yasaklaması nedeniyle Sütlüoğlu’na olan tepki gittikçe büyüyor.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun yaş çay sezonu başlar başlamaz randevulu sisteme giderek kontenjan uygulaması ile 400 kilo olarak açıklanmasına rağmen, yaş çay üreticisinin Çaykur'a çay satışını Çaykur'un üreticilere gönderdiği "Randevu günü belirlenen miktarda çay satmayan yada eksik satan üreticilerimizin satmadıkları miktar kotadan düşülecek" mesajıyla kısıtlayarak yasaklayan uygulamaya öfke büyüyor.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun yaş çay üreticisinin 3 kuruş daha fazla kazanmasını engellemeye yönelik yaptığı uygulamada aldığı yasak kararına yaş çay üreticilerinin tepkisi her geçen gün artıyor. Üreticilere yasağı bir SMS ile tebliğ eden Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu’nun tepkilere rağmen sessizliğini koruyor olması ise vatandaşları çileden çıkarıyor. Sosyal medyadan tepkilerini her geçen gün artıran yaş çay üreticileri İmdat Sütlüoğlu’nu istifa etmesi için davete devam ediyor. Öte yandan Çaykur’a olan kotalarının yasak kararıyla kısıtlanmasına yönelik yaptığı uygulama sonrası bazı çay üreticilerinin kendilerine tanınan kota hakkıyla kazanılan hakkın iptal edilmesinin mümkün olmayacağı ve alınan kararın geçersiz sayılması için konuyu yargıya taşıyacakları öğrenildi.

Yaş çay üreticileri Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na tepkilerini sosyal medya üzerinden sürdürmeye devam ederken, Sütlüoğlu’nun aldığı yasak kararı nedeniyle randevu gününde çay toplayamayan vatandaş, 400 kilo olarak açıklanan dekar başı kotaya rağmen kotadan daha az çay satmak zorunda bırakılıp Çaykur’un bu çayı kotasından düşeceğinden elinde kalan çayı özel sektöre daha düşük fiyatlarda satmak zorunda kalacak. Çaykur’un yaş çay alımına bu şekilde bir yasak getirmesiyle özel sektörün eli güçlenecek ve özel sektörün kilo fiyatını 1,25 TL.’ye kadar düşürebileceği belirtildi.

Yağmur güneş demeden binbir zorlukla çayını Çaykur’a satmaya çalışan üreticiler de yaşayacakları kayıp nedeniyle özel sektörün lehinde karar alan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’na tepkilerini artırarak, Sütlüoğlu’nu istifaya davet etmeye devam ettiler.

Öte yandan yaş çay üreticileri, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç'in yaptığı açıklamalara da sert tepki göstererek, Paliç'i üreticiden yana olmaya davet etti. Üreticiler ayrıca, Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) dışında olaya sessiz kalan çayla ve ekonomi ile ilgili sivil toplum kuruluşları ile Rize Milletvekillerine de tepkilerini ifade ettikleri sosyal medya mesajlarında STK'ların ve milletvekillerin uygulamaya karşı çıkmaları ve yasağı bir an önce kaldırmaları için çağrıda bulundu.

İŞTE O TEPKİLERDEN BİRKAÇI DAHA

caykur-genel-muduru-imdat-sutluogluna-tepki-mesajlari.jpg

 

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Genel Müdür Sütlüoğlu’na Tepki Çığ Gibi Büyüyor

Çay Üreticileri Derneği Genel Müdüre Sert Tepki Gösterdi Sütlüoğlu'nu İstifaya Davet Etti

Çay Üreticisi Çaykur Genel Müdürünü İstifaya Çağırdı

Çaykur’dan Çay Üreticisine 1 Şok Daha

Çaykur’dan Çay Üreticisini İsyan Ettiren Uygulama. Üretici Çayını Çaykur'a Satamayacak