Rize’de Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri düzenlendi

Rize’de Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri düzenlendi
3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı haftası kapsamında Rize'de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla etkinlikler düzenlendi.

Rize’de “Halk Sağlığı Haftası” dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca stantlar kurularak toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen “Sağlıkla Yaşayan Türkiye” teması göz önünde bulundurularak halkı aydınlatmak ve yürütülen çalışmalara dikkat çekmek amacıyla Rize’de kent merkezindeki bir alışveriş merkezi ile İl Sağlık Kompleksi giriş katında ve ilçelerde stantlar kurularak vatandaşlara bilgilendirmeler yapıldı. Vatandaşlara; tansiyon ölçümü ve şeker ölçümleri yapılarak bunların yanı sara, anne sütünün önemi, bebeklik ve yetişkinlik dönemi aşıları gibi koruyucu sağlık hizmetleri konularında bilinçlendirmeler yapılarak sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik etmek amaçlandı.

Ayrıca alışveriş merkezinde kurulan stantta Ruh Sağlığı Birimi tarafından, “Ruh ve Beden Sağlığı Bir Bütündür. Ruhunuza İyi Bakın” sloganıyla vatandaşların o gün kü ruh hali sorularak eğlenceli aktivitelerle, ruh halini güçlendirmeye yönelik etkinlikler düzenlenerek vatandaşlara bilgi verildi.

Halk Sağlığı Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak için çalışmalar yapıldığını söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı kapsamında birinci basamak sağlık hizmeti veren; Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi (ÇEKÜS), Ruh Sağlığı Birimi, Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi, Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) ve toplum sağlığı merkezimizle beraber ilimizin en ücra köşelerine kadar vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz.” dedi.

Birinci basamak sağlık hizmetlerinde en temel görevin hastalık oluşmadan önlemek ve vatandaşların kaliteli, sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlanması olduğuna vurgu yapan Tepe, “Bunun için de daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetlerini bir ömür boyu sürdürmek için İl genelinde birçok faaliyetler yürütüyoruz. İşte bu hafta nedeniyle de hem vatandaşlarımızda sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekmek hem de Müdürlük olarak yürüttüğümüz aşılama, yeni doğan taramaları, kanser taramaları, kronik hastalıklar ile mücadele, vb. birçok faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirme çalışmalarında bulunuyoruz.” diyerek, vatandaşların da güzel ve sağlıklı bir ömür geçirebilmek için başta kendi sağlıklarına önem vermeleri gerektiğini söyledi.

rizede-3-9-eylul-halk-sagligi-haftasi-etkinlikleri-duzenlendi.jpg

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.