Rize'de Kavga: 2 yaralı 12 gözaltı

Rize'de Kavga: 2 yaralı 12 gözaltı
Alışveriş sırasında hesap yüzünden çıkan tartışmada Doğulu işçilerle Engindere Mahallesi sakinleri arasında başlayan gerginlik kavgaya dönüştü. Yaklaşık 70 kişi taş ve sopalarla birbirine girdi.

Olay gece saat 22:30 sıralarında Engindere Mahallesi’nde yaşandı. Fatma-Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi inşaatında çalışan Doğulu işçilerden biri karşıda bulunan marketten alış veriş yaptı. 

İddiaya göre eksik para veren işçiyi, bakkalcı  “hep aynısını yapıyorsunuz, ya tam para verin ya da benden alış veriş yapmayın” diyerek uyardı. Bakkaldan ayrılan işçi inşaattaki arkadaşlarını alıp bir süre sonra ellerinde küreklerle geri döndü.

Bu sırada işçilerle bakkal arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Mahalle sakinleri ile o sırada düğünden dönen bir minibüste bulunan yolcularda olaya karışınca Doğulu işçilerle Mahalle sakinleri arasında taşlı, sopalı kavga çıktı.

7952

Olay yerine sevk edilen çevik kuvvet ekipleri kavgaya müdahale ederek işçileri inşaata soktu. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, kalabalığın artması üzerine işçileri inşaatın arka kapısından kaçırarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürdü. Çıkan olaylarda iki kişi yaralandı, bir minibüsün camları kırıldı. Doğu kökenli 12 işçiyi gözaltına alan Polis inşaatın çevresinde ise güvenlik önlemi aldı. Polis Müdürleri vatandaşlara seslenerek “Hepimiz sakin olacağız. Olayı tartışarak daha farklı boyutlara getirmek kimseye bir yarar sağlamaz. Rizeliye yakışır şekilde sessizce dağılacağız. Biz gereğini yapacağız” dedi.

Bu arada bazı vatandaşlar “Doğulu işçiler kazma kürek bize saldırdı. Bakkalımızdan para kesmeye kalkışmışlar. Sonrada bakkalcıyı 15 kişi sıkıştırdı. Onlar bize, bizde onlara saldırdık". Polis, mahallede geniş güvenlik önlemi aldı.

SONRAKİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/kavga-buyumeden-onlendi-7368.htmHaber:

Göktürk Fırat