Rize'de Yerli Malı Kutlaması

Rize'de Yerli Malı Kutlaması
Gülbahar Hatun Anaokulu tarafından okul öncesi çocuklara Yerli Malı haftası kutlaması yapıldı.

Yerli Malı, Tutum ve Yatırım Haftası kapsamında, Gülbahar Hatun Anaokulu tarafından ülkemizin kültür zenginliğini, yöresel kıyafetlerini, müziklerini ve yemeklerini okul öncesi çocuklara tanıtabilmek için  bir dizi etkinlik düzenlendi.

gulbahar-hatun-anaokulu-tarafindan-yerli-mali-haftasi-2.jpg

Düzenlenen etkinliğe Rize Valisi Nurullah Çakır ve eşi Cemile Çakır’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın eşi Reyhane Bakırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ve idarecileri, Gülbahar Hatun Anaokulu öğretmen ve öğrencileri ile velileri katıldı. 

gulbahar-hatun-anaokulu-tarafindan-yerli-mali-haftasi-3.jpg

Burada bir konuşma yapan Vali Çakır; “Yaşadığımız doğa da, bir taraftan dünya ile entegre olurken, diğer yandan da gelenek ve göreneklerine sahip çıkarak bunları gelecek kuşaklara aktarma adına bu organizasyonu düzenleyen ve kültür zenginliğimizi sadece yemeklerimizle değil, yöresel kıyafetlerimizle, müziklerimizle ve folklorumuzla okul öncesi çocuklarımıza tanıtmayı amaçlayan başta Gülbahar Hatun Anaokulu idarecilerine, Milli Eğitim camiasına ve bütün velilere teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, bu etkinlik çocuklarımız üzerinde kalıcı ve olumlu iz bırakacaktır” dedi.

gulbahar-hatun-anaokulu-tarafindan-yerli-mali-haftasi-1.jpg