Rize'den Başbakanlığa 2812 Dilekçe Gönderildi

Rize'den Başbakanlığa 2812 Dilekçe Gönderildi
Türk Eğitim-Sen tarafından ülke genelinde; öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600 olarak yeniden düzenlenmesi, ek göstergelerin 800 puan artırılması vb. konularda başlattığı imza kampanyasında 2812 dilekçe topladı.

Türk Eğitim-Sen tarafından ülke genelinde; öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600 olarak yeniden düzenlenmesi, akademisyenlerimiz ve tüm kamu görevlileri için ek göstergelerin 800 puan artırılması, yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmesi talebiyle 28 Aralık 2015 tarihinde başlattığı dilekçe kampanyası çerçevesinde Türk Eğitim Sen Rize Şubesi tarafından toplanan 2812 adet dilekçe, PTT aracılığı ile Başbakanlığa gönderildi.

yekta-serdar-cebecioglu.jpg

Türk Eğitim Sen Rize Şubesi Yönetim Kurulu Adına 

Şube Başkanı Celal Akarsu yaptığı açıklamada, Ek gösterge konusunda taleplerimizin karşılık bulması, bu mağduriyetin giderilmesi ve gerekli yasal düzenlemenin yapılmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, ortada büyük bir mağduriyet söz konusu olduğunu ve Ek gösterge rakamlarının artırılması için Türkiye’nin dört bir yanında imzalanan dilekçelerin ülkeyi yönetenler tarafından dikkate alınmasını istediklerini belirtti.

Ayrıca eğitim çalışanları dilekçe kampanyamıza büyük ilgi göstermiştir. Duyarlılıklarından ötürü tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.

y-001.jpg

Ek göstergelerin artırılma talebimiz akademisyenler de dahil tüm memurları kapsamaktadır. Ek gösterge rakamlarının artırılması talebimizin yanı sıra, ek göstergeye hak kazanmak için 9/1 dereceye ulaşmış olmak yeterli görülmelidir şeklinde bir başka talebimiz de bulunmaktadır. Bu konuda gündem yaratan, söz konusu dilekçeleri üyemiz olsun, olmasın her bir memura imzalatmak için gayret sarf eden, yönetim kurulu üyelerimize, ilçe temsilcilerimize, okul/kurum temsilcilerimize  teşekkür ediyoruz.

Ek gösterge taleplerimiz belki hemen cevap bulmayacaktır, ancak bir talebin cevap bulabilmesi için önce bir gündem yaratmak gerekmektedir. Söz konusu talep yıllardır tüm memurlarımızın hem sendikalardan hem de iktidarlardan isteğidir. Bu taleplerimiz cevap bulana kadar gündemde tutmaya devam edeceğiz. Bu konuda Türkiye Kamu Sen, Türk Eğitim Sen olarak yaptığımız çalışmayı Genel Merkezimiz; hem Maliye Bakanına, hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına ve tüm milletvekillerine de posta yoluyla ulaştırmış bulunmaktadır.

Bu konuda hiçbir gayreti, hatta talebi olmayan sendikamsı yapıları da unutmamak lazım. İnşallah bu konuyu zaman içinde çözdüğümüz bir problem olarak hatırlayacağız.

87-002.jpg