Türk Havacılığı Rizelilere Emanet

Türk Havacılığı Rizelilere Emanet
Türk Havacılığı Rizelilere emanet edildi. THY Yönetim Kurulu Başkanlığı ve THY Genel Müdürlüğünden sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kaptan koltuğuna Rizeli hemşerimiz oturdu.

Gökyüzü Rizelilerden Sorulacak!..

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğundaki Çayelili hemşerimiz Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Gündoğdulu hemşerimiz Temel Kotil'den sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü koltuğuna da Rizeli hemşerimiz oturdu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün kaptan koltuğuna İkizdereli hemşerimiz Bilal Ekşi oturdu.

Bir süredir Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü için adı geçen Bilal Ekşi’nin ataması Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da onaylandı. Karar, resmi gazetenin mükerrer sayısında yayımlanacak.

Son olarak Turkish Engine Center’de Genel Müdür yardımcısı olarak görev yapan Bilal Ekşi’nin SHGM görevine atanacağı bir süredir konuşuluyordu.

Bilal Ekşi bugün Sabiha Gökçen’deki Turkish Engine Center’daki personeliyle vedalaştı. Duygu yüklü bir konuşma yapan Ekşi, “Zor bir görev için teklif aldım. Bundan sonra Havacılığa farklı bir alanda hizmet edeceğim” dedi.

Bilal Ekşi, THY Teknik A.Ş’de genel müdür yardımcısı olarak görev yaparken, Kıbrıs Türk Hava Yolları’na genel müdür olarak atanmıştı. KTHY’de, şirketin menfaatine yönelik aldığı kararlar bazı çevrelerce kabul görmeyince 117 gün oturduğu genel müdürlük koltuğuna veda eden Ekşi, tekrar Türkiye’ye dönmüştü.

KTHY macerasından sonra 2010 Mayıs ayında bu kez Turkish Engine Center’e Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Ekşi, kararlı ve disiplinli bir yönetici olarak biliniyor.

BİLAL EKŞİ KİMDİR?

1968 Rize İkizdere doğumlu Bilal Ekşi, 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

1994 yılına kadar TCDD'de mühendis olarak görev yapan Ekşi , İstanbul Ulaşım AŞ.'de yönetimde bulundu. Ekşi, Elektronik sistemlerin bakım onarımıyla ilgili faaliyetler yürütürken, Japonya ve çeşitli ülkelerde kurslar aldı. Bilal Ekşi, kalite ve performans konularında özgün çalışmalar yürüttü. 2003 yılında THY'de Revizyon Atölyeleri Başkanı olarak göreve başlayan Ekşi, evli ve 3 çocuk babası.