Vakıfbank, Şampiyonlar Ligi’nde 3. Oldu

Vakıfbank, Şampiyonlar Ligi’nde 3. Oldu
2015 CEV Denizbank Final Four’da Chemik Police’i 3-0 mağlup eden VakıfBank, Şampiyonlar Ligi 3.’sü oldu.

2015 CEV Denizbank Final Four’da dün akşam oynanan maçlar sonucunda Chemik Police’i 3-0 yenen Unendo Yamamay Busto ile VakıfBank’ı 3-1 yenen Eczacıbaşı VitrA finale yükseldi. Bu akşamın ilk maçında ise VakıfBank ile Chemik Police üçüncülük maçında karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk setine iki takım da sayılarla başladı. Galibiyet için büyük çaba sarf eden takımlar kıyasıya mücadele etti. Sette Chemik Police bir ara farkı açmaya başlasa da Vakıfbank çabuk toparlandı ve sayılarla karşılık verdi. İyi oyununu üst üste bulduğu sayılarla taçlandıran VakıfBank, ilk seti 25-19 önde tamamladı.

Çekişmenin devam ettiği 2. sette fark yine az oldu. Karşılıklı sayılar şeklinde geçen sette, takımlar galibiyet için büyük mücadele verdi. VakıfBank, bu seti de 25-21 alarak durumu 2-0 yaptı.

2-0’ın ardından galibiyeti için baskısını arttıran VakıfBank, art arda sayılar bulmaya başladı. Farkı hızla açan VakıfBank, 3. seti 25-17, mücadeleyi ise 3-0 kazandı. Mücadeleden 3-0’lık üstünlükle ayrılan VakıfBank, Şampiyonlar Ligi’nde üçüncülüğü elde etti.

Eczacıbaşı VitrA - Unendo Yamamay Busto final maçı bu akşam TSİ 19.00’da başlayacak.

TÜRK TARAFTARLAR VAKIFBANK’I YALNIZ BIRAKMADI

Polonya’daki Azoty Arena’da oynanan karşılaşmada Türk taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. VakıfBank’ı desteklemek için gelen taraftarlar maç boyunca takımlarına tezahüratlarla destek verdi.

ECZACIBAŞI VİTRA TARAFTARINDAN DESTEK

Karşılaşmayı Eczacıbaşı VitrA taraftarları da Chemik Police taraftarının bulunduğu tribünden izledi. Türkiye tezahüratlarında bulunan Eczacıbaşı Vitralı taraftarlar, VakıfBank’a destek verdi.

SALON: Azoty Arena

VAKIFBANK: Gözde xx, Kübra xx, Castro De Paula xx, Robin De Kruıjf xx, Milena Rasic xx, Naz xxx, Costangrande x

ANTRENÖR: Giovanni Guidetti

CHEMIK POLICE: Werblinska xx, Bednarek-Kasza xx, Gelinka-Mongetale x, Bjelica xx, Veljkovic xx, Kowalinska xx, Jagielo xx, Ongjenovic x

ANTRENÖR: Giuseppe Cuccarini

SETLER: 25-19, 25-21, 25-17