Vali Çakır'dan Gerginlik Açıklaması

Vali Çakır'dan Gerginlik Açıklaması
Rize’de yaşanan olayları değerlendiren Rize Valisi Nurullah Çakır, sağduyulu davranışından dolayı Rize halkına teşekkür etti.

Çakır gece yarısı Rize Valiliğinde düzenlediği basın açıklamasında olayların gelişimini değerlendirip, “Bugün (dün) saat 18’de sınırlı mekanlar içerisinde eylem yapan gurubun çevrede bulunan vatandaşlar ile karşılıklı bir söz düellosunun belli bir noktaya taşınması sonucu, 50-60 kişilik bir eylemci gurubun ADD binasına girmesi, meraklıların artması ile söz düellosunun karşılıklı olarak artması, güvenlik birimlerimizin kademeli olarak getirdiği güvenlik hassasiyeti oldu.”dedi.

HAFİF YARALILAR VAR

Çakır olaylar sırasında yaralananlar olduğunu belirtip, “Polisin müdahalesi ile vatandaşımızda cüzzi bir mağduriyetin olduğunu düşünüyorum. Birkaç vatandaşımız sağlık kuruluşlarında ayakta tedavi oldular. Eylemcilerden de üç kişinin rahatsızlandık diye müracaatları oldu ama şuan tedavi altında olan kimse yok.”dedi.

huseyin-yenice-nurullah-cakir.jpg

“KİMSENİN BURNU KANAMADI. SAĞDUYULU DAVRANIŞLARINDAN DOLAYI RİZE HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Çakır Rizelilere teşekkür ettiği konuşmasında, “Sonuçta istenmeyen olaylar çok büyümeden daha da istenmeyen hal almadan, güvenlik görevlilerimizin içeride ve dışarıdaki sağ duyulu davranışları, kademeli olarak güvenlik tedbirlerini arttırmaları, ikna gayretleri, başta belediye başkanımız, eylemcilerin kanaat önderlerinin telkinleri, çok şükür kimsenin burnu kanamadan olay sonuçlandı. Halkımıza, güvenlik güçlerimize sağduyulu davranışlarından dolayı, basınımıza teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize'de Gerginlik Sona Erdi

Rize'de Yaşananlar Meclise Taşındı

MHP Rize'den Gerginlik Açıklaması

Provakatörler Rize'de İşbaşında VİDEO İZLE

Rize'de Gerginlik Hakim ! VİDEO İZLE

Rize'de Gezi Parkı Eyleminde Gerginlik