Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

Arkaya İyi Sarktık

Arkaya İyi Sarktık

Geçtiğimiz hafta Gaziantep’in arka tarafını beşleyerek süper lige "havasını basan" Ç.Rizespor, dün akşamda evinde ligin son Anadolu Şampiyonu Bursaspor’u öperek yoluna Rıza Çalımbay nezdinde sağlam adımlarla devam ediyor.

Aylar sonra cezası biten ve tahliye olan Kwekue  çıktığı ilk maçta iki asist yaparak maça damgasını vurdu. Güçlü fiziğinin yanında asist özelliğini de gösteren Kamerunlu forvet bana sorarsanız tam hazır değil. Bu futbolcu ileriki haftalarda biraz daha kilo verip, hızlanır, güçlenirse işte o zaman Ç.Rizespor çok daha efektif olacak ve tadından doyum olmayacak.

Maça dönecek olursam Rıza hoca hafta içi oyuncularına ne demişse o oldu. Sadece bir pozisyon harici..

Önde baskı, orta sahada özellikle Kıvanç Karakaş , Arjantinli Martin Batalla’nın hemen hemen her pozisyonda gölgesine basıp, kelepçeyi vurması, Ludovic’in aklıyla, ayaklarını birleştirmesi, arkada Ousman Vıera ve Sezer’in yıllar önce Fenerbahçe defansında görev yapan Uche – Högh  veya G.Saray’ın UEFA kupasına uzandığı yıllarda Popescu – Bülent Korkamaz ikilisinin görüntülerini bize sunmaya devam ederken, bu bölgede sıra bekleyen Nijeryalı stoper Godfrey’in biraz daha sırada beklemesinin gerektiğini , bu bekleme sırasında ise deneyimli teknik adam Rıza Çalımbay’ın mutlaka ocağın üstünde pişen yemeği ( Godfrye )i yakmadan bize sunması gerektiğini hatırlatıyorum.

Devam edelim ve Alman 2.liginden ver elini memleketim diyerek Rize’ye gelen sağ bek Koray Altınay’a özel bir parantez açalım. Bu nedir kardeşim? Senin oynadığın futbol buysa, yıllardır G.S’de ve Milli takımda sağ bek oynayan Sabri’nin oynadığı futbol ne oluyor!

Her hafta üstüne koyuyor genç Koray. Bursa maçında o kanatta döktürdü. Asıl görevi savunma olsa da, o kanadı otoban gibi kullandı. İlk devrenin sonunda rakipten Tuncay Şanlı’yı eline BİM'den aldığı Lee marka  "bir kalıp sabun" verip duşa gönderdi, ikinci devrenin ortalarında ise Ferhat Kiraz’ı Alman hemşerisi Daum’un yanına. Bravo aslanım, hep böyle ol, bak göreceksin Sabri gibilerin sağ bek oynadığı Milli takımın forması bu performansının üstüne çıkmasıyla senin olacak. Eğer tabi ki adalet varsa!..

İlk devre aslında Ç.Rizespor fişi erkenden çekip, ikinci devre ense keyfi yapabilirdi. İlk çeyrek dolmadan önce Sercan, daha sonra kaptan Cernat sakatlıktan kurtulmak ve arınmak isteyip Budist olan kaleci Frey’i avladı. Rakip Bursa takımı  yukarda yazdığım hafta içi defalarca önlem alınıp maçta bir kes kaçırdığımız pozisyonda Taiwo’nun meşhur uzun taç atışından gelen topa son olarak ayak koyan Batalla’dan yediğimiz gol onlara " hayat öpücüğü " verirken bize hafiften bu iş bu kadar kolay değil mesajını veriyordu.

Daum, ikinci devre 17’lik genç Batuhan’ı santrafora sürerken, Colin Kazım’ın 19’luk Ali Adnan’nın üstüne sürdü. Iraklı bu maçta önceki maçlar gibi pek ileri çıkmadı vardır bir bildiği onun değil, Rıza hoca’nın tabi ki. Ali Adnan’a kalsa ayağını "gaz pedalın" çekmeye niyeti yok, deneyimli teknik adam Kazım tehlikesine karşı oyuncusuna “Kelepçeyi” vur dediği besbelli. E ee o kelepçeler hep "otel odasında" iş görmez elbet, bunun birde Irak versiyonu var diyelim ve konuyu kapatalım.

Maçın son yirmisinde Bursa takımı beraberlik golü adına "topuyla, tüfeğiyle" geldi iki de net pozisyon da buldular. Serdar Aziz ve Şamil Çinaz kalecimiz Serkan Kırıntılıya takıldı. Bizim adımıza Eren Albayrak memleketinin takımı ve o takımda kariyerinde Süper Lig şampiyonluğu yaşamasından mı bilemem biraz heyecanlı geldi bana. Eren o tip pozisyonlarda "önce yatırır, sonra kaldırır" olmadı bu maçta, sağlık olsun diyelim ilave olarak Kwekue ve Tevfik le yüzde yüz iki pozisyonumuzu da ekleyelim.

Omuzlarımızın hafiften üşümeye başlayıp, kısa kollu gömleklerin yerine uzun kolların, üstüne de montların çekildiği hava şartları altında 5 çayı saatinde Bursa takımı beşlenebilirdi. O hakkını geçen hafta deplasmanda kullandı atmaca, bu maçta  Bursa takımına karşı ilk devre Kwekue'nin duble asist ile iki kes “arkaya iyi sarktık” iki gol bulduk. Haftaya Atmaca, Aslanı “yatağında öpebilir” mi ? Yoksa Aslan “Yatağından Belli Olur” mu sorusunun cevabını Afrika safari turundan değil, TT Arena’nın cimleri üzerinden alacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Selim DENİZALP Arşivi